skip to Main Content

Te, Buddha och intention

Buddha said that the essence of kamma is intention. Intention är ett intressant ord, så även karma som är detsamma som kamma men på sanskrit.  Jag tror på dom båda. What goes around comes around  – bra eller dålig karma. Vad tro du på? Tror du på slumpen eller att du faktiskt påverkar det som händer. Jag tror definitivt att jag är medskapare i mitt liv – både de bra och dåliga sakerna.
De gånger jag gör goda val från hjärtat bygger jag min energi stark. Det känns kanske inte direkt, det kan ta ett tag men det startar cirklar på vattnet. För en del människor är det där det blir problem, när ”belöningen” inte är direkt blir det ett bevis på att karma inte fungerar” Det spelar ingen roll vad jag gör, det blir skit i alla fall” . Och i bland kanske saker och ting initialt blir värre och allt känns förvirrat- men det är då det gäller att ha tillit. Att lita på att det kommer något gott ur det eller förstå att det kanske är något du ska lära dig. Forskaren Martin Seligman är en av frontfigurerna inom positiv psykologi berättar om olika egenskaper som som bäddar för ett gott liv. En av dessa parametrar är just förmågan att vänta på belöning. Att välja klokt fast belöningen ligger en bit bort, kanske flera år. Att förstå att handlingar får konsekvenser, bra eller mindre bra. Jag tänker att tålamod är bra att ha för att inte ge upp halvvägs och jag tänker att karma ständigt kräver att vi arbetar med oss själva – saker blir ibland knas och då gäller det att vi reflekterar och lär från det.
Intention är karmans näring, det är där allt börjar. Det är intentionen som skapar energin runt ditt handlande, inte nödvändigtvis utfallet. Med andra ord om du menar gott men något går fel påverkar det inte din karma nämnvärt, din intention var inte att skada, din intention var god. Men om din tanke är ond och enbart självisk spelar det heller ingen roll if your actions are good. För gör du det för egen vinningskull påverkar det ditt energifält negativt. Det går inte att lura hjärtat, universum eller sig själv. Handlingen i sig kan givetvis vara vacker men den bygger inte din karma starkare. För hjärtat vet vad din intention var.

”Your actions are all led by the mind, mind is the master, mind is the maker” Så vilken dialog har du i huvudet, både med dig själv och andra?

Att fråga sig själv vad intentionen i ett agerande är, är bra. Svaret formar din energi. Vill du ha hög eller låg energi? Bestäm dig och jobba på det. Din utveckling, ditt ansvar. Du skapar din karma. Att jobba med sig själv är sällan enkelt men min åsikt är att allt är bättre än melankolisk stiltje, vad tycker du? Så med humor och ödmjukhet?tror jag så klart att det är mina goda intentioner, min karma och tillit till världen som gör att jag just nu känner varma vindar i nacken, lyssnar på vågorna som morgongosar med strandkanten och att jag mitt i mina existentiella tankar har ett hjärta fullt av kärlek. Jag skapar min egen verklighet, min egen karma. Jag är konstnären av mitt eget masterpiece och det rymmer både ljusa och mörka färger tro inget annat – men det är i alla fall mitt eget unika verk, så bra jobbat Pia, tusentack and keep up the good work!
Hur vill du att ditt masterpiece ska se ut? Har du mörka fläckar? Oroa dig inte. Men lär dig läxan. Gå vidare. Måla över dom, det går. Att skapa din karma är aldrig försent – du kan börja i dag faktiskt, sista dagen på året. En god karma är en bra grund i livet. Hur ser du annars på intention, karma och tillit? Fundera på det dessa tre saker, jag tror att dessa ord kan förändra ditt liv, ord är kraftfullt tro inget annat! Okey, dags att pipa i väg och köpa en varm mogen mango, mums…

Kärlek till dig och en önskan om ett fantastiskt nyår från

Koh Tao

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back To Top