skip to Main Content

Vems lopp springer du?


Har du koll på det? Det är nämligen viktigt att det är ditt eget lopp du springer. Det är till och med viktigare än vilken fart du håller om du vill bli en sann vinnare. Fråga dig själv – lever jag som mitt hjärta vill? Är svaret JA, grattis du är på rätt bana, tjohoo, lyllo dig! 
OIMG_6689m du däremot tvekar med svaret kan det vara anledningen att sakta ned så du hinner tänka, tid att reflektera. För inte vill du väl springa Stockholm maraton om ditt eget lopp egentligen pågår på fjället, i skidspåret eller på dansscenen eller hur? Samhället har lagt mycket tid på att effektivisera. Allt går fortare och fortare. Människor rusar fram i ett ständigt 24-7. ”Jag hinner inte” är den moderna människans mantra ”Jag hinner inte” Men vad är det vi inte hinner egentligen, att komma ikapp oss själv eller? Hitta rätt spår, rätt lopp…Borde inte det rimligtvis vara prioritering No.1 tänker jag. Vad jag menar är att det inte spelar någon roll om du korsar målsnöret först om du springer på fel bana. Var loppet dina föräldrars, samhällets, ekorrens, din partners eller kompisens kommer du aldrig vinna på riktigt i alla fall. To walk your walk är viktigare än att springa någon annans hundrameterslopp. För guldmedaljer runt halsen kommer aldrig någonsin kunna ersätta din känsla av meningsfullhet.Din känsla av att ha hittat hem.
 
Du kan vinna tio, hundra eller tusen lopp men om hjärtat egentligen vill vara någon annanstans får meningslöshet fäste och den går inte att springa ifrån. Meningslöshet botIMG_7628as genom reflektion, medvetenhet och till sist handling och förändring. Tough shit, jag vet, jag vet, det hamnar i ditt eget knä igen. Men så länge du låter andra serva dig med startnummer, tider eller anmälningsdatum kommer du aldrig kunna veta säkert att du är på rätt plats. Jobbet är ditt att göra. Så Vad vill du? Om allt var möjligt vad skulle du göra då? Tänk stort, tänka med hjärtat. Och i ditt eget lopp behöver du inte ens springa så fort för ingen annan kommer spräcka målsnöret – i ditt eget lopp finns det bara en vinnare och vet du, det är ju DU! Du kommer alltid vara vinnaren i ditt eget lopp så stressa inte ihjäl dig vännen – livet är ett långt megaultralopp!
Är du osäker vid nästa korsning, sakta ned och känn om du kanske ska våga ta en annan väg ändå. Jag kan lova, det kommer vara värt varje ansträngning och svettdroppe så sluta rada upp tusen ursäkter. Du kan hitta vad du vill om du börjar leta. Att snöra på sig skorna är en bra början..se så..ge dig iväg nu innan du ångrar dig…go tur!
För mig är du alltid en vinnare!
Kram
 
 
 
 
 

This Post Has 2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back To Top