skip to Main Content

Kvinnodagen, hopp och börsmäklare


Internationella kvinnodagen och jag tänker att vi kommit långt – det är inte längre laglig  i Sverige att våldta sin hustru eller slå henne lite grann om hon inte lyder.. och ja faktiskt, kvinnan får jobba och ta hand om sin lön själv…även om den så klart fortfarande är lägre än mannens..men ändå..hurra!
Men jag tänker även på alla flickor som ständigt lever med hur deras bröder får alla favörer. Jag tänker på att flickor fortfarande gifts bort för pengar till män som försvara sitt beteende med att de följer lagen (som för övrigt skrevs av män) och plötsligt tänker jag att vi inte har kommit speciellt långt alls..vare sig i världen…eller Sverige..
Sprutmålning
Jag tänker på min egen tid i byggbranschen och på hur jag alltid har behövt prestera för att duga eller ens få chansen. Jag tänker på att mitt värde som målare aldrig blev på riktigt förrän jag startade eget företag och jag tänker på hur en manlig företagare för bara några år sedan sa:  Ja, visst kan jag ta emot två målarelever på praktik, fast inga tjejer! Jag tänker på hur han utan att reflektera slängde ur sig det till en kvinnlig målarlärare…jag tänker att han nog inte tänkte..(mina starkaste och bästa elever var tjejer) ..och jag tänker att det är så det blir när man av tradition fått alla fördelar utan att behöva kämpa…att man inte tänker…inte ens 2016. För så är det alla män där ute. Så fort ni såg dagens ljus fick ni en fördel som ni tar så självklar att ni inte ens ser den. Men ni har alltid behövt kämpa lite mindre än kvinnan, alltid. Så även i Sverige. Jag tänker på allt hat som svenska män sprider på nätet och jag tänker på att killar fortfarande i skolor kommer undan med så himla mycket bara för att de är killar. Jag tänker på att ursäkten testosteron är lika aktuell i dag som då…och jag tänker att resan egentligen bara har börjat. Men trots att det är långt kvar till slutstationen känner jag hopp. Världen runt börjar starka kvinnor resa sig och säga stopp. Världen runt utbildar sig kvinnor och börjar ta över ratten i sitt eget liv. Sakta men säkert kommer kvinnan ta den plats hon har rätt till och det kommer inte längre vara det primära vem som har störst muskler, slår hårdast, har högst lön eller kliar bäst på ryggen i bastun. Män måste våga rannsaka sina föreställningar och kvinnor behöver börja lyfta varandra istället för skitsnack och knivar i ryggen. Jämställdhet är båda könens arbeta att göra. Är du jämställd, på riktigt?
I framtiden kommer vi värdesätta annat. I framtiden kommer den som har bäst relation med sig själv och andra människor må bäst, ha högst status och vara den som slipper dö ensam. ..World is about to change och det kommer vi alla må bättre av – både män och kvinnor! Ett mer humanistiskt paradigm närmar sig om vi aktivt vågar forsätter rannsaka vår sanning…
 

I framtiden kommer människan skaka på huvudet åt kapitalismens

dumhet…seriöst..finns det någon som på allvar tycker att börsmäklarens

arbete är viktigare än sjuksköterskans, förskolepedagogens eller för

den delens polisens…

..på allvar?!

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back To Top