skip to Main Content

Lärarna är viktigast…


…på en skola. Utan bra lärare får inte eleverna det de har rätt till. De rektorer som har förstått det har förmodligen en välmående skola med kompetenta glada lärare, arbetsmoral, få sjukskrivningar och få uppsägningar.
 
När jag kom tillbaka efter sommarlovet klev jag in i ett personalrum som ingen städat sedan lovet började. Tur det var lock på komposthinken kan jag säga! Överallt på arbetsplatsen var det fulla papperskorgar och dammiga golv. När jag sedan möter min chef som går omkring med en person från kommunen och tittar på de olika ut13418952_932307443503938_2149034613505818180_n-2rymmena och planerar för vad som måste ställas i ordning och hör honom säga….” på onsdag kommer eleverna så då måste det vara rent och snyggt överallt” då suckar jag, samma sak igen…men vi då, lärarna! Jag är ingen tyst person, Men du Bengt, vi då? Det hade varit väldigt trevligt om vi lärare också fick komma tillbaka till en städad arbetsplats. – Ja jo, men på onsdag kommer eleverna,  dom är dom viktigast, det är därför vi är här, då ska det vara klart! Ingen självransakan om att städningen missats i planeringen, inget ”ursäkta att jag glömde, verkligen inte min mening”..suck igen…En rektor som på allvar bryr som om eleverna ser till att ta hand om sina lärare och få dom att känna sig viktiga – då kommer eleverna få det de har rätt till och lite till… kompetens och engagemang. Ordning och reda.  Annars blir det bara ett hycklade där vi vuxna på skolan inte lever som vi lär utan bara berättar hur eleverna ska göra med samarbete, snällhet, kommunikation, ansvar,  stå upp för varandra och sig själva, våga berätta om felaktigheter och alltid göra sitt bästa…Om inte vi vuxna i mångt och mycket lever upp till allt detta, alltså hur trovärdiga blir vi då egentligen gentemot eleverna…så där va..

Richard Branson citat ovan borde varje rektor sätta upp på kontoret och byta ut kund mot elev och personal till lärare…inte svårare än så tänker jag…

Tar du hand om skolmiljön och mig med entusiasm, respekt och kompetens, då orkar jag ge

detsamma till eleverna…jajjemen

inte svårare än så!

This Post Has 3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back To Top