skip to Main Content

Watch this madness, colourful charade


No one can be just like me any way! Mitt i individualistens tidevarv har vi lyckats skapa ett liksidigt samhälle där yta är queen of life.  Men yta kan aldrig ensamt skapa mening. Det blir ett skådespel med flashiga kulisser för att dölja ett  uruselt manus. Jag tänker att det är en felprioritering. Jag tänker att vi borde arbeta med innehållet först. För ett bra manus kan stå av sig själv om kulisserna blåser omkull.

 
Vi investerar så självklart i yttre attribut men glömmer bort att det viktigaste vi har är insidan. När vi är i samklang med oss själva hurrar vi lättare  andras framsteg. Aggressivitet blir inte lika impulsiv. När vi är snälla mot oss själva är det lättare att möta andra vänligt.  Det är så självklart att köpa ny soffa för 7000 kr men att gå en kurs i personlig utveckling för samma summa tycker många är bortkastat ”man får ju ingenting”. Jag tänker att, hur kan nya kunskaper om sig själv någonsin vara bortkastade. Hur kan nya insikter om sig själv någonsin ses som ”jag får ju ingenting”. Hur kan ett personliga växande någonsin ses som onödigt. Förhållningssättet är intressant och talande för vilket samhälle vi har skapat. Kanske är det rädsla som gör att vi ofta prioriterar prylar och det yttre istället för det inre. Jag menar hur läskigt är det att köpa en ny soffa eller måla om hallen. Det behövs ingen djuplodad analys för det. Men att möta sig själv kan vara ytterst jobbigt. Att syna sina mönster och relationer kan göra nog så ont. Att våga prata om det som behöver pratas om kan skrämma skiten ur en. Och kanske är det även därför vi hellre skvallrar om grannen. Ta en kort ärlig reflektion över det här. Hur tänker du?

Medvetenhet är nyckeln till det mesta. Det är där vi kan förändra. Om vi vill. Det är så himla lätt att halka in i normspår och göra som andra bara för att liksom. Jag gör det själv. Får ständigt påminna mig om var jag sätter fötterna. Är det där jag vill eller spelar jag charader för att inte förstöra skådespelet som regisseras av marknadsekonomi, jante eller den kollegiala lojaliteten. Den frågan bör vi ställa oss minst en gång om året. Livet är ett spel. Vi alla är aktiva pjäser. Dragen vi gör får betydelse. Inte bara för oss själv utan för hela spelplanen. Vi både kan och bör styra våra drag själv. Från hjärtat. Inte egot. Det är då det blir bäst. Det blir dessutom renare spel då.Varje politiker verkar idag gått samma retorikkurs och det är väldigt sällan jag blir berörd i hjärtat när någon talar längre. Det låter bara platt. Inövat. Vad hände med ärlighet, sårbarhet och passion. Colorful charade.
Fem personer knölade in sig i en bil och åkte flera timmar för att se en utställning. Sedan lika lång väg tillbaka i strålande sol. Stämningen under dagen var inte upplyftande. Väl hemma igen när dagen passerat erkänner en av personerna. ” Jag ville inte ens åka från början”….nästa person fortsätter ” Inte jag heller, jag hade bara velat vara hemma och påtat i trädgården”. Och så fortsätter det, en efter en erkänner plötsligt att de inte alls varit sugna på den långa resan. Men ingen sa något av rädsla för att göra de andra besvikna, men svika sig själv gjorde de lättDe offrade sig. Men att offra sig är martyrskap vilket är en dålig grund för god stämning. Om du däremot gör något för någon annan för att du vill glädja personen bygger du helt andra energier. Det är en osjälvisk handling med botten i hjärtat. Martyrskap däremot är en ytterst egoistisk handling. Titta vad bra jag är – jag offrar mig för dig minsann. Glöm aldrig det! Ser ni skillnaden i intentionen?  Det är intentionen som bygger karma och därmed också energin du tar med dig in i situationen.

Fem personer ägnar alltså en hel dag åt något ingen vill för att de inte vågar säga det de känner. Inte konstigt att utflykten inte blev bra. Personerna lämnade hjärtat i trädgården, i skogen, vid havet eller hos sina barn och valde att åka i väg i martyrskap. Det är ingen bra förutsättning för att skapa en fin utflykt. Vi behöver berätta hur vi känner och sedan ta saker från där. Kanske hade några åkt ändå om diskussionen kommit till skott, men då hade valet gjorts på rätt grunder. Förutsättningen för en lyckad utflykt hade varit rätt från början.

Så fina du. Kommunicera. Har du svårt att hitta orden, gör det ändå. Allt vi tränar på blir vi bättre på. Det finns bara en person i hela värden som kan axla rollen att vara dig – och det är du.  När fler förstår det kommer vi ha skapat världshistoriens vackraste skådespel utan en massa biroller.  Alla kommer ha huvudrollen och vara sin egen stjärna. Ingen kan någonsin spela rollen som dig bättre än du…

kram

P.s Älskar Pink. Vem är galen, den som följer normen eller den som följer sig själv? Den som ständigt passar in eller den som aldrig passar in? And people like to laugh at you ’cause they are all the same, mmm, mmm See I would rather we just go a different way than play the game…hm, tål att fundera på…

P.s Apropå yta kom jag att tänka på Panem i en av mina favoritfilmer – Hungergames. Jag älskar Kattniss, allas vår Mockingjay. Har ni inte sett den, se den. Världen skulle bli en bättre plats med fler Mockingjays som inte vänder kappan efter vinden och bara anpassar sig vilka galenskaper det än handlar om…
https://www.youtube.com/user/TheHungerGamesMovie

”Just Like Fire”
I know that I’m running out of time
I want it all, mmm, mmm
And I’m wishing they’d stop tryna turn me off
I want it on, mmm, mmm
And I’m walking on a wire, trying to go higher
Feels like I’m surrounded by clowns and liars
Even when I give it all away
I want it all, mmm, mmm
We came here to run it, run it, run it
We came here to run it, run it, run it
Just like fire, burning up the way
If I can light the world up for just one day
Watch this madness, colorful charade
No one can be just like me any way
Just like magic, I’ll be flying free
I’mma disappear when they come for me
I kick that ceiling, what you gonna say?
No one can be just like me any way
Just like fire, uh
And people like to laugh at you ’cause they are all the same, mmm, mmm
See I would rather we just go a different way than play the game mm, mm
And no matter the weather, we can do it better
You and me together, forever and ever
We don’t have to worry ’bout a thing, ’bout a thing
We came here to run it, run it, run it
We came here to run it, run it, run it
Just like fire, burning up the way
If I can light the world up for just one day
Watch this madness, colorful charade
No one can be just like me any way
Just like magic, I’ll be flying free
I’mma disappear when they come for me
I kick that ceiling, what you gonna say?
No one can be just like me any way
Just like fire, fire, fire
Run it, run it, run it
We came here to run it, run it, run it
So look I came here to run it
Just ’cause nobody’s done it
Y’all don’t think I can run it
But look, I’ve been here, I’ve done it
Impossible? Please
Watch I do it with ease
You just gotta believe
Come on, come on with me
Oh, what’s a girl to do?
(What, what?)
Hey, what’s a girl to do?
(What, what?)
Oh, what’s a girl to do?
(What, what?)
Oh, what’s a girl to do?
Just like fire, burning up the way
If I can light the world up for just one day
Watch this madness, colorful charade
No one can be just like me any way
Just like fire, burning up the way
If I can light the world up for just one day
Watch this madness, colorful charade
No one can be just like me any way
Just like magic, I’ll be flying free
I’mma disappear when they come for me
I kick that ceiling, what you gonna say?
No one can be just like me any way
Just like fire, fire
Run it, run it, run it
Just like fire
Run it, run it, run it

Back To Top