skip to Main Content

Ge inte bilnycklarna till Slumpen

Jag tror inte på slumpen. Jag tror på aktiva val. Jag tror på upplevelser och människor snarare än prylar och putsade fasader. Jag tror på sårbarhet och värme snarare än hårda ytor med ett krackelerat inre. Jag tror på modet att utforska sig själv även om vi inte alltid gillar det vi ser. Låt Slumpen vara vara polarn du hänger med ibland men lämna för jössenam aldrig ifrån dig bilnycklarna. Slumpen kan vara både kul och spännande men om inte du själv styr kan du plötsligt vakna upp på fel plats, i fel kläder med fel människor och en enorm baksmälla.

Livet är ett ständigt resultat av valen vi gör. Både stora och små. Hela tiden. Bästis med slumpen blir vi när vi inte orkar/vågar välja. Ibland behöver vi tota runt beslut. Vill jag. Vill jag inte. Vågar jag. Vågar jag inte. Det är normalt. Det kallas livet. Det är att leva. Problemet blir när vi fastnar i våra ”icke beslut”. Vi vet kanske att det vi gör inte är riktigt rätt men att därifrån gå till en aktiv handling eller ett beslut kan upplevas skrämmande. Alltså gör vi istället ingenting.Vi lever efter devisen – Man vet vad man har men inte vad man får – och låter därav våra beslut styras av rädsla eller lathet. Orkar jag springa. Vågar jag springa.  Allt handlar om vilka bollar vi väljer att springa på för nya bollar kommer hela tiden. Men om vi ständigt går på den enklaste når vi kanske aldrig straffområdet. Och om vi ständigt låter lagkompisen ta de jobbigaste utvecklas vi inte speciellt mycket. Om vi aldrig försöker nå den längsta passningen kommer vi aldrig veta om vi skulle hunnit eller hur? Det värsta som kan hända är att den rinner över sidlinjen – inte värre än så. Och faktum är, fortsätter vi försöka kommer vi förr eller senare nå den. Vi gör ständigt val som påverkar nästa situation som påverkar nästa situation. Det som är så fantastiskt är att vi vid varje steg får en chans att välja annorlunda. Vid varje ny boll kan vi göra ett nytt val. Det är bättre att våga välja och sedan välja om, än att aldrig någonsin våga lämna mittcirkel. För på mitten kommer du aldrig göra mål!

Hur gör du? Har du fastnat i mittcirkeln? Lyssna på dina tankar om varför du stannar där trots att det finns en himla massa bollar som kanske skulle kunna leda till ett meningsfullt mål. Lyssna!  Och om du inte har en aning om vart på planen du befinner dig behöver du stanna upp och göra en realitycheck. Allt börjar med medvetenhet om sitt egna jag. Eget Ansvar. Är du vaken vännen?
Så nej, det är inte polarn Slumpen som sett till att jag spenderar kvällarna på stranden och ser solen bytas ut mot månen. Det är inte slumpen som gör att jag möter morgonen barfota. Det är inte slumpen som gör att solen värmer min nakna hud. Det är inte slumpen som gör att jag får sju kallsupar om dagen. Det är inte slumpen som gör att hjärtat svämmar över av tacksamhet när jag hör mina lediga barn skratta tillsammans. Det är inte slumpen som gör att jag dricker en kall på stranden med min bästa vän och kärlek. Det är inte slumpen som gör att jag avslutar året på Aruba. Allt kommer från aktiva val. Downshifting. Jag förstår att jobbet är mitt att göra. Kanske springer jag fortfarande på för många bollar eller väljer fel. Men det är så jag kommer utveckla den härliga konsten att leva. Att leva mitt liv. Att spela mitt spel. Det kan aldrig någonsin bli meningslöst. Tillslut når jag rätt boll! Kom igen fina du. Nu kör vi. Magi har aldrig någonsin skapats från mittcirkeln. Vi provar oss fram. Vi vågar. Du och Jag! Vad är det värsta som kan hända liksom…

Varma Julhälsningar från Aruba. Nu stänger

kontoret ned några dagar!

Turn off..

Vår familj valde att downshifta vilket jag bloggat om förut. Läs gärna länken nedan. No2 i ämnet kommer inom kort – Hur gick allt egentligen?

https://exploringlifepiaberg.wordpress.com/?s=down

Boka ett besök

Kontakta mig för tidsbokning innan besök
eller ring så träffas vi efter överenskommelse.

Besöksadress

First Office
Västra kvarngatan 62
611 32 Nyköping

Kontakta mig

Tel: 070-557 17 04
E-post: pia@piaberg.se

Back To Top