skip to Main Content

Förmågan att tro på det som inte syns…

Förmågan Att Tro På Det Som Inte Syns…

Först var det bara en pelare på ett slott i ett annat land. Inget annat. Tanken om vad som fanns bakom var för abstrakt. Om det inte syns finns det inte. Eller. Kanske är det just det här synsättet som begränsar oss. Dig och mig. Som kväver en fantasi som om den hade fått flyga fritt tagit människan till högre höjder och djupare kärlek.

Kanske är det just vår oförmåga att tänka från hjärtat som skapar polarisering. Kanske är det just vår osäkerhet som gör att vi inte ens vågar drömma om vad som finns bakom pelaren. Kanske är det vår rädsla av att uteslutas som har skapat en miljö där existentiella samtal får mindre och mindre utrymme. Frågor utan givna svar har ingen plats i ett samhälle som byggt hela sin identitet på mätbarhet och paragrafer. När vi lever med både hängslen och livrem ger vi aldrig modet eller vår tillit chans att expandera. Vår intention är att göra oss tryggare. Men jag tror att vi istället bygger en illusion. Som får oss att tystna. Och krympa. Men många genier har genom historien idiotförklarats när de vågat tänka bortom. När de har sett en vision som ännu inte funnits. Kom ihåg det!

Och nu när vi ser en framtid som går hand i hand med ny teknik och otroliga innovationer kanske dessa förmågor är viktigare än någonsin. Fantasi. Kärlek. Mod. Att kunna tänka bortom. Kreativitet utan ramar. Vilka stora upptäckter kommer revolutionera människan på insidan. I hjärtat. Än så länge har det mesta nämligen skett på utsidan. Och sammantaget är det all denna utveckling som format det vi kallar verklighet. Vår sanning. Jag väntar med spänning på vad som händer när fler människor kommer lägga lika mycket tid på att utveckla hjärtat som hjärnan. Säg, är det inte därifrån förändringar måste komma för att bli hållbara. Etiska. Humana.

Att ha ett growth mindset och flexibelt inre. Ett pulserande hjärta. Kommer ha betydelse för vilken väg världen väljer att vandra. Kanske är då förmågan att se bakom pelaren just det som kittlar ett hjärta till liv. Som ger mening. Som skapar hopp om möjligheter när andra gett upp. Kanske är den förmågan störst av allt. Kanske är det den förmågan som borde få störst plats i skolans läroplan. Att utveckla förmågor som gör oss till människor. Att utveckla det som en robot aldrig kan ersätta.

Plötsligt var det inte bara en pelare på ett slott i ett annat land. Plötsligt förändrades hela upplevelsen tack vare en enda tanke. En tanke om mer. Bilden blev en annan när två huvuden stack fram från ingenstans. Glada ansikten. Levande av liv. Tänk de hade funnits där bakom hela tiden. Utan att du hade haft en aning. Eftersom din tanke var begränsad. Framtiden. Full av bus. Bara för att saker inte syns betyder det inte att det inte finns. Den meningen vill jag få dig att fundera på. Låt ingen annan ta ifrån dig glädjen över att tänka fritt. Och stort. Fantasifullt. Och kreativt.

Be brave. Be a human. Not a robot

Kärlek

Boka ett besök

Kontakta mig för tidsbokning innan besök
eller ring så träffas vi efter överenskommelse.

Besöksadress

First Office
Västra kvarngatan 62
611 32 Nyköping

Kontakta mig

Tel: 070-557 17 04
E-post: pia@piaberg.se

Back To Top