Skip to content

Om mig

Filosofi och drivkraft

The garden of the world has no limit, except in your mind.

Jag drivs av en nyfikenhet på människan. Att utforska mig själv likväl som andra är en oändlig källa för inspiration. När människor utvecklas och mår bra skapas hoppfulla ringar på vattnet. Ditt växande är viktigt för fler än dig. Du är viktig för världen.

Jag lever som jag lär och jobbar ständigt på min egen utveckling. En skräckblandad upplevelse. Jag har ett holistiskt förhållningssätt som syftar till att människan ska ses som en helhet även när specifika delar arbetas med. Samma tankesätt anammas när fokus är grupputveckling. Grupper utvecklas när individer växer.

Ord som genomsyrar min filosofi är mod, moral och ansvar. Dessa är fundamentet för all hållbar utveckling. Mod att förändra. Moral att fatta hållbara beslut. Ansvar att göra jobbet. Det börjar dock i medvetenhet om att en förändring behöver ske.

Dessa förmågor lägger sedan grunden till framgångsrikt förändringsarbete vare sig det handlar om individ, organisation eller livet. Adderar vi sedan lite humor så har vi även roligt på vägen, och vem vill inte ha det?

Min bakgrund

Från byggbranschen till Coach

Jag har över tjugo års erfarenhet från byggbranschen som målare. Både som anställd och företagare. Som kvinna i en manlig bransch har jag lärt mig mycket. Både om mig själv, normer och betydelsen av arbetsplatskulturer. Jag har också arbetat med missbruksvård då främst mot unga kriminella killar vilket berikat mitt perspektiv och vidgat mitt synfält.  Jag är utbildad Hälsopedagog och har även en Magisterexamen i praktisk filosofi. Både hälsa och filosofi genomsyrar ständigt min vardag.

Jag har en Lärarexamen och har även arbetat som yrkeslärare i flera år. Varav några år som arbetslagledare. Skolfrågor och ungas framtid och mående ligger mig ständigt varmt om hjärtat.

Det var i skolvärlden som mitt intresse för gruppdynamik och ledarskap på allvar vaknade. Jag brinner idag för att omvandla teoretisk kunskap till praktiskt handlande. Att omsätta en fin värdegrund från text till handling. Jag vet idag att det här är ett arbete som måste prioriteras om vi menar allvar. Det är inte klart bara för att ett dokument tagits fram. Utan det är då arbetet börjar.  Att leva som vi lär. Att göra det vi har sagt att vi ska. Att leva våra värden, inte bara prata om dom.

Ledarskapsintresset tog mig sedan vidare till studier på Skandinaviska Ledarhögskolan som samarbetar med International Coaching Community, ICC. På skandinaviska Ledarhögskolan har jag läst till Coach och studerat NLP i flera steg som står för Neurolingvistisk Programmering. Neuro representerar hur vår hjärna sorterar sinnesintryck. Lingvistik hur vi använder vårt språk.

Programmering är beteendet som följer med tanke och känsla. NLP är ett verktyg för att förändra och finna nya perspektiv. När tankar och känslor byts ut förändras även beteendet. Att göra nya spår i våra tankemönster skapar hållbara förändringar. Jag har även läst UGL på försvarshögskolan. Och kurser om organisation och ledarskap på högskolenivå.

På fritiden

Jag älskar att röra på mig och tränar så blandat jag kan. Mitt motto är pigg och stark. För många år sedan började jag yoga vilket är fantastiskt för rörligheten. Alla borde yoga. Du får dessutom med dig inre stillhet, andning och den viktiga medvetenheten. I yngre dagar satsade jag på fotboll under många år. Lagsport ligger mig fortfarande varmt om hjärtat. När individer lyfter varandra i grupp skapas helheter som blir större än summan av delarna. Då är lagsport magiskt!

Jag skriver mycket. Givetvis på min blogg men jag har även varit krönikör på Lärarförbundet och i reklamtidningar. Jag har haft artiklar publicerade i både Aftonbladet, lärartidningar, lokala tidningar och i Byggindustrier. Att sätta ord på känslor. Att förenkla det komplexa med ord – allt sådant är grundat i hjärtat för mig. Jag läser även mycket. Främst böcker. Både skönlitterärt, dokumentärt och forsknings baserade böcker passerar mina händer. Organisation, kultur, normer, mänskligt beteende intresserar mig. Mänskliga egenskaper som jag älskar att gotta in mig i är mod, ansvarstagande, medvetenhet, reflektion, självkänsla och kärlek. Dessa ämnen triggar alltid min nyfikenhet.

Jag älskar också allt som har med vatten att göra. Helst är jag under ytan med mask och snorkel. Jag har rest några varv runt jorden och varit i de mest fantastiska vattnet. Jag har mött hajar, delfiner, valar och djävulsrockor. Alla dessa möten har odlat min ödmjukhet för världen. I mitt nästa liv hoppas jag på att bli delfin.

I övrigt umgås jag med familj och vänner. Reser gärna och älskar utflykter. Både korta och långa sådana. Jag reser med andra eller bara med mig själv. Att vara förälder är annars en ständig källa till att utforska sig själv. Om man väljer att se det så. Jag väljer så. Mina barn är mina bästa läromästare och utmanar ständigt mina sanningar. Jag är även intresserad av samhällsfrågor och funderar ständigt på världen vi har format och vad som skulle kunna göras bättre. Min övertygelse är att vi kan bättre än idag. Att leva med den inställningen ger mig ständigt hopp även när mörka rubriker grumlar ljuset.

Back To Top