skip to Main Content

Facebookskryt No 1.


En del människor tycker att det skryts för mycket på Facebook och andra sociala medier. De menar att människor bara visar när de är glad, lyckliga och framgångsrika. Alla lägger ut bilder när man är skitsnygg, aldrig när man är toksliten och trött. Alltid när hemmet är nystylat osv. De menar att människor överdriver eller rent av ljuger med allt bra som händer och att det inte visar den riktiga verkligheten. So what säger jag! Vad spelar det för roll. Jag ska förklara hur jag tänker.

Varenda människa, i alla fall vuxen, borde förstå att livet går upp och ned för alla – det är liksom så livet är! Sedan om man väljer att fokusera på de bra eller dåliga stunderna det är en annan sak. Jag lägger mest upp positiva saker och det betyder inte att allt är tipp topp hela tiden, bara så ni vet – om nu någon irriterat sig på mig. Mitt liv går också upp och ned vilket de som följer bloggen vet och det är precis så livet är. Om jag inte vet vad lågt är hur ska jag då förstå vad som är högt! Om man som jag tror på ordets betydelse och styrkan i affirmationer är det här jätteviktigt! Det är vedertaget att det du fokuserar på växer, så självklart är det här ett aktivt val jag gör. Även det jobbiga går att finna mening i. Jag försöker lägga energi och fokus på det jag vill ha mer av, för då kommer jag dra det till mig. Desto bättre jag lyckas desto större belöning. Det funkar även omvänt – desto mer skitsnack och elände jag ägnar mig åt desto mer av detta drar jag till mig. Prova vettja, du har inget att förlora direkt om du brukar gnälla. Så är du en av dessa som irriterar dig över för mycket positivt på bland annat Facebook skulle jag vilja be dig om en sak.  Att själv ställa dig frågan varför, varför det retar upp dig så mycket? För jag tror att svaret finns i dig, inte i alla dessa andra som du svär över, törs du tänka den tanken? Prova…
Jag vet att problemet med sociala medier ligger i att många jämför sig med andra hela tiden. Det har vi gjort i alla tider men så klart har sociala medier utökat arenan. Och värst är det kanske för barn och ungdomar som febrilt försöker passa in och hitta sin identitet och samtidigt är väldigt flitiga på nätet. Men det vi borde fråga oss är om problemet verkligen är sociala medier…egentligen. Jag har en tes om detta, mer om det i Facebookskryt No 2. som kommer inom kort…

Så alla ni som sprider positiva, hoppingivande, roliga, peppande, humana budskap på nätet, fortsätt – jag blir jätteinspirerad av att läsa allt, det ger mig energi, hopp om framtiden och ett varmt hjärta. Och ni andra som bara blir sura, avundsjuka, missunnsamma, arga eller irriterade – titta på nyheterna eller något i stället, för där skildras det mest elände, våld och kaos, då kan ni svära med rätta om det nu är det ni gillar. Annars tycker jag att ni skulle prova att byta fokus, gör det, byt fokus, för din egen skull. livet blir lite lättare då..och roligare…och kanske drar du till dig lite bra saker själv på köpet, inte dumt alls va!

Lycka till!


Back To Top