Skip to content

Att välja ett magiskt liv

Så här på alla hjärtans dag blir magin lite påtagligare, kanske för att många har hjärta mer öppet, men visst vore det härligt om vi levde så lite oftare oberoende av vilket datum kalendern visar. Med fler öppna hjärtan skulle vi uppleva fler mirakel, det är min övertygelse.  Mirakel finns om vi väljer att se dom. Det är val vi gör. Hur tänker du om mirakel, tycker du att det är nonsens? Upplever du aldrig något magiskt? Vad tror du det beror på i sådana fall, har du tänkt på det?

Magin är inget yttre som ska komma till dig. Om du bara sitter IMG_4031passiv och väntar kan du få vänta länge. Magi upptäcks först när du börjar förvänta dig det. Det börjar på insidan hos dig.Tänk efter, hur gör du? Har du satt på dig glasögon där du väljer att se världen omagisk, negativ, eländig? Ja, då är det så klart så du kommer uppfatta din verklighet. Det fantastiska i allt det här är ju så klart att det går att byta glasögon? Det kommer kräva lite jobb av dig och några besök hos optikern men det går, det går att välja andra glasögon. Sen det kan ju vara bra att ha flera olika par att välja mellan. Det viktiga om du nu väljer att ta på dig gnällglasögonen är att se till att de inte växer fast, för hur kul är det…det är också bra att vara medveten att det alltid är  ett val DU gör. I bland är magiska saker inte stora utan små, små tecken som talar till dig. Har du då gnällglasögonen på dig är risken stor att du helt enkelt missar dom. Om du är fullt upptagen med att springa i 190 i ekorrhjulet så minskar chansen än mer att se tecken som talar till dig. Den filosofiska traditionen menar att det krävs distans för att kunna reflektera och för att en reflektions ska kunna ske måste du ge reflektionen tid. Om du bara springer på så ökar du visserligen distansen, men reflektionen sker bara om du aktivt ger den tid. Hur gör du, stannar du upp och reflekterar?

Att stanna upp är ett sätt att bli mer närvarande och när du blir mer närvarande är det lättare att välja. När du väljer ett magiskt liv (ja det är svårt, jag vet, jag jobbar på det varje dag, men det är värt det, jag lovar!) så ser du saker på ett annat sätt. Den här bilden är inte bara en vattenpöl för mig. Bilden är inte bara en hjärtformad vattenpöl för mig.För mig är det ett budskap. Med magiska glasögon på ser jag att det är kärlek till mig. Kärlek från det stora energifält vi lever i och det är då det blir så magiskt, tack för det! Magi gör dagen lite roligare! De flesta på parkeringen där vattenpölen upptäcktes märkte inte alls vad som fanns på marken. De flesta klev bara över utan att se! Synd om dom, så välj noga vilka glasögon du att sätter på dig, för det är det som kommer bestämma din verklighet, din dag…your choice…always.

There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle. Albert Einstein 

img_4686

This Post Has 2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top