Skip to content

Den välsignade idioten


Jag är övertygad om att varje möte har ett syfte. Ett syfte för mig på samma sätt som jag har ett syfte för dom. Vi  är ständigt elev och lärare. Sista året har jag arbetat mycket med dessa tankar – det är när saker inte går smärtfritt som tankarna snurrar som mest.
Himg_9682ärligast av allt är så klart att träffa läromästare som inspirerar och vägleder dig mjukt med hjärtat. Dessa hemläxor är lätta att ta till sig. Tuffare blir det när du möter läromästare som triggar dig till max – men deras hemläxa är lika viktig. När dessa korsar din väg utmanas yttre gränser. Men det som initialt verkar som ett mörker kan ofta visa sig vara en välsignelse. Om du gör din läxa vill sägaNär någon sårar, förminskar eller gör dig vansinnigt arg är den tanken svår, men jag tror det är så. Dessa personer tvingar dig till insikt utan lull lull. Inte den sköna vägen som andra läromästare, dessa använder istället  brutaltpedagogik. I olika skepnader kan dom dyka upp, men syftet är detsamma. Du ska lära dig något. Desto fortare vi lär oss läxan desto fortare blir vi av med dom. Så idioten kan faktiskt vara välsignad och din bästa läromästare ever. 
 
Jag tror dessutom att det är vi själva som drar till oss olika människor. Både de bra och de mindre bra. Vårt undermedvetna vet vad vi behöver träna på, vårt undermedvetna vet vilken läxa vi slimg_4015-1arvat med. Vår innersta längtan vet om vi är på rätt plats eller inte. Därmed inte sagt att det är speciellt kul när dessa idioter poppar in titt som tättmen det är bara vi själva som kan minimera deras närvaron. När de tillåts dyka upp för ofta är det viktigt att granska sitt eget beteende. Du kan byta ut personer och miljöer men grundproblemet kvarstår om det inte sker en förändring på insidan som gör att du fattar andra beslut, stora som små. Annars kommer dessa situationer most likely upprepa sig tills du fattat poängen.  Det är bara genom egen utveckling du kan förändra det som skaver och på så sätt minimera att nya energitjuvar dyker upp som gubben i lådan i livet ditt. Du kan inte förändra andra – bara dig själv. Vi är som tryggast i att alltid göra och vara som vanligt. Men same same blir aldrig different och plötsligt har halva  livet gått och du fortsätter svära över  idioterna i din närhet. Men kanske handlar det inte om dom, kanske är det du som har slarvat med läxan har du tänkt på det? Nåväl, livet i ett nötskal. Kontentan, desto bättre vi blir på att göra hemläxan, desto bättre blir vi på att hålla rätt kurs i livet. Och med rätt kurs kommer vi inte behöva möta dessa välsignade idioter så ofta och det låter väl skönt!
 

Mitt jobb att göra. Ditt jobb att göra.

Sköt om dig!

This Post Has One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top