Skip to content

Köra gokart – lite som att styra livet…

Igår körde jag gokart på en inomhusbana för första gången. Det är verkligen något jag skulle göra lite oftare, det är ju så himla kul!

IMG_4276För en helt maxad upplevelse föredrar jag så klart en utebana i solsken, men körprincipen är ju densamma. Det som slog mig i går var att köra gokart påminner lite om att styra livet. Jag ska förklara. De första varven körde jag så mycket full gas jag kunde vilket resulterade i däckskrik i var och varannan kurva – och visst det är ju grymt coooolt…men faktum är att för varje sladd tappar du fart. Det tog ett tag innan jag fattade att min strategi inte var helt ultimat utifrån den kompetens jag har men efter en stund började jag förändra mitt sätt att köra – jag började använda bromsen mer, fokuserade mer på min egen körning och mindre på de andra, jag höll bästa spåret bättre för att behålla farten ut från kurvan…och med dessa tre förändringar körde jag bättre. Bättre fart, bättre spår och alltså ännu roligare!

Och det var där någonstans som jag kom att tänka på livet! Livet kanske inte heller ska levas med plattan i mattan och i full gas. Det är nödvändigtvis inte det som gör att vi får ut mest av vår tid här. I stället skapar det kanske bara en massa onödiga sladdar och sidospår. Min fundering blev om det inte är bromsen som är själv hemligheten. I alla fall inledningsvis. Innan du har koll på din förmåga. Att både gasa och bromsa sig igenom livet gör nog att man lättare håller bästa spåret. Bästa spåret för just dig. Och när symbiosen mellan broms och gas funkar kommer du ständigt ha pool position i ditt eget race. I ditt eget liv. Inte behöva ta rygg på de andra förarna. Och desto större tillit till bromsen desto hårdare kan du trycka ned gasen tänker jag. Japp så är det nog. Gas broms gas broms, gas broms. Så ska livet levas. Balans.

Häng på, vi tar några varv vettja, det är ju så roligtl!

Back To Top