skip to Main Content

Träna av kärlek inte av rädsla

Stark, rörlig och pigg. Därför tränar jag. Jag vill kunna använda min kropp till det jag vill så länge som möjligt och då behöver jag vårda henne, simply as that! Varför tränar du? Av rädsla, glädje eller nojjig över vad vågen visar?

Om du tränar för att du är rädd för att bli tjock eller om du tränar för att du vill bli stark är för mig två olika saker – den ena fokuserar på den positiva affekten av din träning medan den andra fokuserar på det du är rädd för ska hända. Så du som ska börja träna, boosta dig med vad du vill vinna med din träning – energi, stark, hel, pigg osv istället för att låta sinnet drunkna i negationer. När du sätter mål för dig själv är det viktigt att de är positivt formulerade, då ökar nämligen oddsen att du uppnår dom. En annan sak jag reflekterat över är att samtal runt träning ofta kommer att handla om kilo och vikt…” jag borde börja träna för att jag väger för mycket” …”Jag har lagt på mig för många kilon nu bäst att börja träna”…osv.  Men för jössenamn, skit i vikten och prata kilo hit och kilo dit. Om du endast ser träning som något som gör dig smal tror jag nämligen att du kommer få svårare  att hålla fast vid den. För när du äntligen blivit smal varför ska du då träna? Ska du endast fortsätta av rädsla för att bli tjock igen? Ni hör ju hur det låter, inte speciellt upplyftande eller hur!

 

Träna för att må braMitt tips till dig är att hitta en positiv träningsaffirmation som håller i längden. Och är din första tanke ändå att du vill bli smal är det viktigt att du formulerar vad det innebär och vad du vinner på att bli det. Det är där du kommer hitta motivationen. För att bara bli smal så där för sakensskull har aldrig gjort någon lycklig. Utan det är det som kommer med det som ger lyckan – alltså, ta reda på vad som ligger bakom din längtan. Formulera ditt mål utifrån det. Kroppen är själens skal, själens puppa – det vackraste vackra finns på insidan men om du skiter fullständigt i hur du spinner din puppa kommer du inte heller få visa världen vilken vacker fjäril du är. För du kommer aldrig till fullo slå ut. Spinn den vackraste puppan du kan, låt den bli stark och stolt.  Träna av kärlek till dig själv – vinsterna är så mycket större än att tappa lite kilo hit och dit, tro mig!

 

Kärlek till dig min vackra fjäril

Back To Top