skip to Main Content

Att våga både gasa och bromsa..


Maktlöshet och känslan av att sitta fast. Varken gas eller broms.Vi stagnerar och håller ett stadigt tag i trygghetspålen. Foten har fastnat och vi vågar varken växla upp eller ned. Bromsen ligger ständig emot och vi släpper aldrig på. Vi sitter på en 500 kubikare men puttrar ändå omkring på barnbanan. Vi kommer inte dö, men den stora frågan är om vi lever!
Vi låter år efter år rulla på och så fort någon dröm eller längtan försöker leta sig fram från hjärtat trycker vi tillbaka den. Vi har fått lära oss att det  ska vara så. Vi har fått lära oss att inte förvänta oss mer. img_7827Jag har själv fått höra ” Roligt och roligt, allt kan inte vara roligt hela tiden” och det är klart att den inställningen har påverkat mig, även om jag nu arbetar för att få bort den. För jag tror nämligen att det mesta ska vara roligt, intressant och givande. Jag tror att de stora delarna av livet är meningen att levas så även om det kommer svackor. Men när tillfälliga svackor börjar tänja ut sig över tid så vänjer vi oss sakta och plötsligt är det ett normaltillstånd att köra på treans växel även på autobahn. Och desto fler människor som fastnar i treans växel desto mindre utnyttjar vi människans potential. Kanske svär vi till och med över de där andra människorna som vågar prova både fyrans och femmans växel. Kanske svär vi över att de vågar sig ut i omkörningsfilen. Kanske gör vi också allt för att dom inte ska köra om. Kanske lägger vi oss själva i omkörningsfilen men vägra att växla upp. Vi lägger oss inte där för vår egen utvecklingsskull, vi lägger oss där för att bromsa någon annan ”Den där jäveln ska minsann inte få komma fram”…jante i sitt nötskal. Likadant kan det vara vid köbildningar, särskilt i småstäder. De flesta vet att det är gynnsamt med blixtlåskörandet, varannan bil och så flyter det på trots mycket trafik. Men ibland möter man de där andra som har gjort varje dag till en tävling och som på något sätt tar ut hela sitt livsmissnöje i trafiken. Det är så tydligt när någon täcker in en lucka bara för att inte släppa fram någon annan. Energin som strålar ut från dessa förare går att ta på: Du ska f-n inte in här minsann, här kommer jag! Seriöst, vi pratar om att personen vinner enstaka meter och sparar in några sekunder. Personen kan sitta där och tycka att denne drog vinstlotten utan att vara medveten priset den betalade var högt. Intention. Karma.

img_7979 img_7976 img_7972
Att vara missunnsam. Bromsa andra. Vare sig det är genom att vara i vägen eller ta död på deras entusiasm är inte att vinna. Det skapar dålig energi och en motor som ständigt vrålar på för låg växel. Jag tror att detta beteendet är en av sakerna som bromsar människan. Jag menar inte att vi ständigt ska köra i 190km/tim och inte tänka, jag menar att vi ska våga växla upp ibland för det innebär inte att du inte kan växla ned igen. Det jag syftar till är att du ska våga använda alla dina hästkrafter och strunta i vilken växel andra väljer. Ditt liv, ditt val. Du föddes med fantastiska förmågor, det gjorde vi alla. Men vi har skapat ett begränsat samhälle som lärt oss att treans växel minsann inte är så illa heller och så stannar vi där av ren bekvämlighet. Det är ett rent resursslöseri. Är du på motorvägen våga växla upp, när du kör i terräng våga växla ned. Kör du ständig på treans växel kommer du aldrig utnyttja alla dina hästkrafter. Vore inte det synd! Och har du fastnat i kön bakom alla och känner att du har mer att ge då måste du våga dig ut i omkörningsfilen.
img_7082Hur ser din väg ut, är den kurvig, rak, bred eller smal? Kolla också in balansen mellan vägen och vilken växel du går på? Känns det bra? Grattis då använder du dina hästkrafter rätt! Men om motorn vrålar eller går ryckigt då är det nog viktigt att du byter väg eller växel. För då min vän använder du inte dina hästkrafter som det var tänkt. Själv körde jag som 16åring på fel växel i flera månader innan jag fattade att jag hade fler växlar he he så kan det gå. Men värst var förra året när växel och terräng inte alls synkade…det gick så där som de flesta av er vet nu! Det gäller så klart att se till att du även är på rätt bana…bara för att andra puttrar runt på barnbanan betyder det ju inte att du måste hänga där. Undersimulering. Framförallt gäller det nog att sitta på rätt hoj tror jag. Du köper inte en Harley Davidsson för att cruisa omkring i endurospåret lika lite som du köper Husaberg FE 350 för att åka på motorcykelsemester genom Europa. Det handlar om att använda våra egenskaper på bästa möjliga sätt. Det är så livet ska levas. Du är fantastisk med enorma hästkrafter men att leva är en konstart som ständigt behöver tränas på…och det kommer vara värt varje ansträngning… intalar jag mig själv ofta nu för tiden!
Att det sedermera är viktigt att tanka hojen med rätt bränsle får bli ett annat inlägg. Så ut och kör med dig nu och om någon vill om, låt dom! Och för jössenamn, använd blixtlåseffekten vid köbildning. Gotland Grand National är en tävling men det är inte livet. Livet och världen gynnas av att vi låter alla växa. När individer växer vinner världen, simply as that!

A feeling that I can be someone, a feeling that you can be someone..com’on lets go for a ride and finally see what it means to be living… Kom ihåg skydden bara för ibland ramlar vi, men hellre ett levande blåmärke än en död själ..

Kärlek

You got a fast car
I want a ticket to anywhere
Maybe we make a deal
Maybe together we can get somewhere
Any place is better
Starting from zero got nothing to lose
Maybe we’ll make something
Me myself I got nothing to prove
You got a fast car
I got a plan to get us out of here
I been working at the convenience store
Managed to save just a little bit of money
Won’t have to drive too far
Just ’cross the border and into the city
You and I can both get jobs
And finally see what it means to be living
See my old man’s got a problem
He live with the bottle that’s the way it is
He says his body’s too old for working
His body’s too young to look like his
My mama went off and left him
She wanted more from life than he could give
I said somebody’s got to take care of him
So I quit school and that’s what I did
You got a fast car
Is it fast enough so we can fly away?
We gotta make a decision
Leave tonight or live and die this way
So remember when we were driving driving in your car
Speed so fast I felt like I was drunk
City lights lay out before us
And your arm felt nice wrapped ’round my shoulder
And I had a feeling that I belonged
I had a feeling I could be someone, be someone, be someone
You got a fast car
We go cruising, entertain ourselves
You still ain’t got a job
And I work in a market as a checkout girl
I know things will get better
You’ll find work and I’ll get promoted
We’ll move out of the shelter
Buy a bigger house and live in the suburbs
So remember when we were driving driving in your car
Speed so fast I felt like I was drunk
City lights lay out before us
And your arm felt nice wrapped ’round my shoulder
And I had a feeling that I belonged
I had a feeling I could be someone, be someone, be someone
You got a fast car
I got a job that pays all our bills
You stay out drinking late at the bar
See more of your friends than you do of your kids
I’d always hoped for better
Thought maybe together you and me find it
I got no plans I ain’t going nowhere
So take your fast car and keep on driving
So remember when we were driving driving in your car
Speed so fast I felt like I was drunk
City lights lay out before us
And your arm felt nice wrapped ’round my shoulder
And I had a feeling that I belonged
I had a feeling I could be someone, be someone, be someone
You got a fast car
Is it fast enough so you can fly away?
You gotta make a decision
Leave tonight or live and die this way

Back To Top