skip to Main Content

Write a bestseller..

The story of your life. Du behöver stänga gamla dörrar innan du kan kliva in genom nya. Att ambivalent stå i korridoren med alla dörrar på vid gavel får ofta effekten att vi paralyseras. Inget steg tas. Förvirring. Kanske är det rädslan att stänga dörrar till invanda mönster som förlamar oss. När vi hela tiden vill ha en back up blir det en tyngd som håller oss kvar i dåtid istället för att våga kapa gummibanden och få en rejäl skjuts in i framtiden… 

Jag står själv i korridoren och stänger gamla dörrar. Det är inte helt lätt. Jag följer mina tankar och känslor med intresse och nyfikenhet. Komplexiteten att vara människa. Hur är det med dig? Har du också fastnat i korridoren? Du kanske inte ens har öppna några nya dörrar på länge? Har du funderat på varför? Tänk dig ditt liv som en bok. En berättelse full av liv sida efter sida ända till mittuppslaget. Där händer  något. Plötsligt börjar allt bli en upprepning av kapitlet innan. Inget nytt finns att läsa på sidorna. Hur du än försöker komma vidare i berättelsen, vända blad så kommer du bara tillbaka till samma sida och samma innehåll hela tiden. Desto längre du håller på desto mer tappar du intresset för berättelsen. Till slut bryr du dig inte ens om att försöka längre. Boken skjuts melankoliskt in i bokhyllan och glöms bort. Där står den sedan som en damsamlare resten av ditt liv. Ditt värdefulla liv instoppat i en trång hylla utan chans att växa. Meningslöshet. Same same och aldrig different. Tryggt men tråkigt. Om du gillar tryggt men tråkigt är det inget problem. Du skiter i berättelser överhuvudtaget, du är nöjd på riktigt. Ja, då är det inget att bry sig om. Men om det finns en känsla eller fundering på om inte livet är mer stoppa då för jössenamn aldrig in boken i bokhyllan. Ge inte upp. Visst, skrivkramp kan komma. Men ge aldrig upp att skriva din berättelse. Låt den gå på sparlåga men sluta aldrig skriv the story of your life. Skriv tills näsan pekar rakt upp och du ser ljuset i tunneln. Alla älskar böcker eller filmer med en historia. Där det händer saker. Ingen tittar på en film utan toppar och dalar. Ingen ser på en film som börjar om varje kvart. Repeat. Tråkigt. Vi älskar att se andra leva på vita duken men är livrädda för att själv hamna i det drama som kallas livet. Det är intressant tycker jag. När vi 24:7 kan följa andra människors liv gör det oss bekväma. Leva genom andra. Leva genom det vi ser istället för genom det vi gör. En virtuell framtid lockar inte mig om det sker på bekostnad av den fysiska verkligheten. Att känna mina känslor. Att mötas. Kramas. Växa.
När något tar slut innebär det alltid att något nytt börjar, alltid. Det är där din egen makt att styra kommer in. Du kan inte kontrollera allt som händer. Någon du älskar dör. Du blir arbetslös. Du blir skadad för resten av ditt liv. Din partner lämnar dig. Du lämnar partnern. Du utsätts för brott. Ditt hus brinner ned. Saker händer, det kallas livet. Men vid varje händelse som du inte alls bett om eller kanske inte ens sett komma finns en möjlighet att göra val. Det är där du kan välja rubrik på nästa kapitel. Skrivkrampen är över. Din berättelse fortsätter. Att skriva din story med innerlighet, mod och utmaningar, visst låter det härligt! Det är du som bestämmer om boken blir en bladvändare eller inte. Skriv den där boken du själv skulle vilja läsa. Illustrera den full med bilder som betyder något. Bilder av människor du älskar, inspireras av. Bilder av nya miljöer. Bilder som illustrerar ditt växande. Ord som berättar vem du är och vad du funderar på. Gör det. Låt inte ditt vackra du damma bort i bokhyllan bara för att du kommit till mitten av boken. Fortsätt skriv hela vägen in i mål…

Happy Writing love.

Jag vill gärna läsa din bok.

Din story

This Post Has One Comment

  1. Reblogga detta på exploringlifepiaberg och kommenterade:
    Till slut bryr du dig inte ens om att försöka längre. Boken skjuts melankoliskt in i bokhyllan och glöms bort. Där står den sedan som en damsamlare resten av ditt liv. Ditt värdefulla liv instoppat i en trång hylla utan chans att växa. Meningslöshet. Men jag vet att du är värd mer än så. Ge inte upp att skriva ”The Story of your life”. Ge inte upp fina du…

Kommentarer är avstängda.

Back To Top