Skip to content

Dare to make waves…..


Törs du det? Eller försöker du alltid smyga ned så försiktigt som möjligt så du inte lämnar minsta möjliga krusning på ytan. Du är rädd att förstöra stiltjet som råder och gör dig så osynlig det bara går. För risken är att desto större vågor du drar igång desto fler blickar kommer riktas mot dig. Och när blickar riktas mot dig kanske du måste ta ställning. Usch. Obehagligt. Vad tycker jag? Vad känner jag?
Äsch, det spelar ingen roll, jag anpassar mig. Lilla jag. Vill inte ni ha vågor så gör inte jag heller några. I stället står vi här i stiltjet tillsammans som vi alltid gjort. Fast alltså, stillastående vatten är verkligen inget bra. Vatten är gjort för att röras runt och våga sig. Havet är som mäktigast och vackrast när hon inte hela tiden anpassar sig. När hon bara leker. Att kunna vara både still och brusande. Balans.Vi borde inte vara så rädda för att göra vågor. Stillastående vatten blir  sjukt till slut, vi vet ju det. Alger. Försurning. Livet som dör. Ögon som slocknar. Hjärtan som glömmer bort att leka. Syrebrist. Plötsligt utan att du vet hur det gick till är du död. Fenorna rör sig inte längre. Kroppen flyter medströms och likgiltigheten har fått fäste. Du gör som dom andra fiskarna. Den enkla vägen. Inga vågor här inte! Men det är viktigt att komma ihåg, bara för att en våg stör stiltjet, betyder det inte att den är ond. Är intentionen kärleksfull och äkta är vågen aldrig av ondo. Den är kraftfull som havet men ändå alltid mjuk.

Så om du älskar att göra bomben så ska du. Om vågorna stör någon får de själva ta ansvar för det. Arbetsplatser där människor inte ens doppar naveln eller än mindre håret har mindre kul. Jag är övertygad om det. Arbetsplatser där vattnet stått still för länge och där personer suckar så fort någon börjar våga runt lite grann är tråkigare. Att vara livrädd för kallsupar är helt klart en begränsning.
Hippokrates som många kallar läkekonstens fader levde några hundra år för Kristus. Han hade redan då intressanta tankar som definitivt är applicerbara även idag. Jag förundras verkligen över att vi inte kommit längre med tanke på hur mycket kunskap som fanns redan då. Hippokrates lär ha sagt; ” If you are in a bad mood go for a walk. If you are still in a bad mood go for another walk” . Klockrent eller hur. Men uppfriskande bad fungerar lika bra.

”If you are in a bad mood go for a swim.

If you are still in a bad mood go for another one”

Det funkar. Du tokkickar igång hela systemet och tankarna byter fokus. Gör vågor.

Massor av vågor. Våga skina och ta din plats.

Du är lika mäktig som havet. Lek lite mer.

Namaste

 

Back To Top