Skip to content

Det krävs mer än syre för att leva…

Vi lever längre än någonsin men frågan är vad som definierar livet. Utvecklingen har kommit långt när det gäller livsuppehållande insatser och läkemedel för att slippa möta Sankte Per. Men vi har glömt något på vägen i vår rädsla för döden. Definitionen av begreppet leva har främst setts ur ett vetenskapligt perspektiv och det är där vi gått vilse. Ett hjärta som pumpar, lungor som andas och en hjärna som skickar signaler är en väldigt enkel definition av det komplexa i att verkligen leva. Livet är så mycket större än så.
Jag tror inte ens vi kan föreställa oss den verklighet som skulle kunna vara. Min definition av att leva är större än att bara transportera syre till viktiga organ. Dessutom tror jag att vissa fysiska åkommer går att förhindra preventivt om vi vågar putta upp meningsfullhet och kärlek på vår levalista. Om vi la en bråkdel av övriga resurser på att hjälpa människor till meningsfullhet och kärlek skulle sjukantalet minska. Jag är säker på det! En del människor slutar leva redan vi trettioårsålder? En del barn växer upp med föräldrar som sovit sedan de kom. Jag tror att de viktigaste sakerna för att en människa ska leva och inte bara andas är att finna en mening. Och förstått innebörden av kärlek. Dessa saker behöver samhället prioritera. Det är en smart framtidsinvestering. Hur ser du på livet? Lever du på repeat och drömmer om sen? Det är synd. Världen är ju så vacker and life so precious! Varje dag. Nu och ända in i mål. Ditt liv. Här och nu. Trygga vår ålderdom är bra men inte till priset av att inte leva nu. Vi vet inte när vår tid är över. Jag tänker att vi behöver bli bättre på att leva. Att vara vakna.
  
Hur många beslut tar du med hjärtat och hur många beslut tar du av rädsla? Bara så att du är medveten. För åren läggs så himla fort på hög. Vi fastnar och så poff har tio år gått. Vi har inte rört oss en meter. Drömmarna bleknar. Det tillfälliga jobbet som kändes ”så där” har blivit lika permanent som valken över livremmen. Och i takt med att hårfästet kryper längre upp har bekvämligheten blivit vår bästa vän. Vi ids inte. Ögonens skärpa mattas av. Och när det inte längre fungerar med brillor från macken får vi ytterligare en indikation på att döden kryper närmare. Vi acceptera stelheten i kroppen lika mycket som amorteringarna på lånen. Vi glömmer bort att det finns alternativ. Vi resignerar. Vi fortsätter andas men gnuggar aldrig sömnen ur ögonen.

IMG_E1342Din enskilt största resurs för att kunna njuta av livet sitter på insidan.
Ditt mindset. Dina relationer. Med dig själv och andra. Att vara nöjd över ditt liv. Att veta att du försökte. Att veta att du varit snäll. Att veta att du har brytt dig om både dig själv och andra. Att veta att dina intentioner varit goda. Sinnesro. Meningsfullhet. Utan detta spelar det ingen roll hur många golfresor du gör eller hur många drinkar du dricker på solkusten under vinterhalvåret. Fortsätt utvecklas hela vägen fina du för du kan aldrig veta när den vackra resan som kallas livet tar slut. Du har ingen aning. Värdesätt din tid. Värdesätt DIG! Våga ta beslut. Våga förändra. Våga prova. Våga prova igen. Jag är övertygad om att meningslöshet gräver djupare sår i själen än blåmärken på knät. Jag är säker på att likgiltighet gör ondare än att ibland ramla i backen. Lev nu OCH sen. Jag tror att det går! Vad tror du? Planera ansvarsfullt. Men inte bara för framtiden utan även för NU. Vilka mål ska du nå 2018? Vad ska du våga mer av detta år? Vilken kurs skulle du gå – om du vågade! Vad är det värsta som kan hända. Din viktigaste investering är den i dig själv, ditt växande.
Är du en rockstjärna som letar efter ett band – jamen fortsätt leta. Hela vägen. Skapa din mening. Du kan det – men det kommer kräva att du gör jobbet!

Väx. Ta plats. Stå på dig. Våga. Lev. Du föddes för att göra skillnad. För att leva!

Det gjorde vi alla!

Kram

 

Back To Top