Skip to content

Att ta livet för givet…

I dag vaknade du. Av dig själv, skrikiga barn eller kanske väckarklockan. Kanske av grannen eller den idiotiska sopbilen. Kanske vaknade du hårt. Kanske var det mjukt. Men tänk, du vaknade. En välsignelse som de flesta av oss bara tar för givet. Att vakna.

Kanske var du trött, grinig och kände likgiltighet inför att gå till jobbet. Kanske hade du huvudvärk, en sur sambo eller hopplösa barn omkring dig. Kanske sken soljäveln rakt in genom glipan i rullgardinen. Kanske hade ingen handlat dagen innan så kylskåpet var lika tomt som statskassan. Kanske fick du uthärda billigt pulverkaffe i stället för en lyxespresso eftersom kaffemaskinen pajat. Kanske fick du röka en gammal fimp eftersom du under fläkten kunde konstatera att ciggpaketet du köpte igår redan var slut. Kanske var det fortfarande kallt som helvete ute och du fick skrapa rutan snabbt som attan eftersom du som vanligt var ute i sista stund. Kanske började dagen som vanligt med stress, gnäll och bråk där du konstaterade att den forna kärleken i ditt liv blivit en total främling. Kanske började dagen utan morgontidningen eftersom den som ska dela ut den verkar vara en totalt ansvarslös idiot. Kanske hände allt detta och mycket mer. Men trots det, tänk, du vaknade! Vi liksom bara tar för givet att vi ska vakna. Vi tänker att vår kropp ska fortsätta leverera dag efter dag hur vi än misshandlar henne med diverse skit. Livet har blivit en rättighet. Vår skyldighet har vi däremot glömt bort trots att det är vårt ansvar att förvalta gåvan vi fått, livet. Livet är den största och vackraste gåva du någonsin fått. Om du bara existerar i någon sorts never mind attityd utan att leva förvaltar du presenten dåligt. Det är att ge fingret åt livet Jag tänker att vi borde påminna oss om det lite oftare. Tacksamhet. Ofta slår det i stället till brutalt när sjukdomar eller döden kliver in genom dörren. När vi slår upp ögonen och ser döden skymma solljuset vaknar vi bryskt till liv.Vi inser plötsligt värdet i ljuset. För livet vill levas. Det är vi människor som krånglar till allt. Inte livet.

I dag vaknade du. Visst är det fantastiskt. Troligtvis i en säng. Med tak över huvudet. Och tänk, du är en av dom som har ett jobb att gå till. Du vaknade kanske inte ensam. Tänk att du är en av dom som har en familj omkring dig, visst är det fantastisk. Du har blivit välsignad med barn – wow, alla blir inte det. Du har till och med råd med bil som du ibland måste skrapa rutan på, schysst. I dag vaknade du och från och med nu är det faktisk upp till dig hur du värdesätter din tid, ditt liv och ditt mående. Var snäll mot din kropp och själ. Ta henne inte för given. Ge henne frukost. Ge henne sömn. Ge henne motion. Ge henne kärlek. Ge henne den omgivning hon förtjänar. Du vet redan vad som behövs. Utmaningen ligger i att göra det du vet. När du vaknar – sänd en tacksamhetstanke till livet. Direkt när klockan ringer eller en snorig unge klättrar på dig. Det kommer nämligen ge din morgon en annan lyster. När Top of Your Mind är tacksamhet händer det saker. Plötsligt blir stora saker lite mindre. Plötsligt vågar du förändra det som behöver förändras. För du värdesätter ditt liv. Att prioritera det viktiga är viktigt. Att Vörda Livet. Ta inget för givet. Vem vet – du kanske inte vaknar imorgon, har du tänkt på det…

”Godmorgon livet och tack för att du är tålmodig och ständigt ger mig chansen att ta hand om dig bättre. Du är inte att ta för given”

Jag ska skärpa mig ännu mer. Jag älskar ju dig!

Jag lever.

Back To Top