Skip to content

Facebookskryt No 3.

Festen väntar, låt oss dansa på taket under stjärnorna!! Bort med JANTE! Låt skryt frodas och bli en inspiration..att berätta glada saker och visa fina bilder borde vara lika okey som att göra det motsatta…men i janteland är det inte så…än.
Min tes är att dom som gnäller mest är dom som hela tiden jämför sig med människor som dom anser har det bättre än dom själv, är mer lyckade osv. Man vill inte att andra ska sitta på taket när man själv befinner sig i källaren och alltså blir man missunnsam…man vill dra ned de andra i källaren istället! Att vara i eländeland tillsammans är bättre än att vara där själv. Men tänk om vi kunde tänka tvärtom…tillsammans är ju mysigt att vara, det förstår jag ju.. mer varför dra ned andra i källaren för det…Hallå, Wake up, ni som känner er träffade.. kom för jössenamn upp på taket i stället – utsikten är fantastiskt, kom upp, kom upp, lets have a big bold rooftop party!!!
Ska du få dansa på taket krävs det mod, självkänsla och tillitIMG_3046 – och det är här skon klämmer. Jag är övertygad om att DU som har svårt för andras framgång/välmående inte riktigt är kompis med dig själv – för en människa som mår bra har ingen anledning att dra ned andra i källaren eller snacka skit. En människa som mår bra på insidan vet att det finns tillräckligt med plats på taket för alla att dansa…Ska vi minska pressen på ungdomar som jämför sig på sociala medier gör vi inte det genom att be vissa vara mindre framgångsrika och tona ned sig själva (typ kliva ned i källaren)- pressen minskar om vi kan få alla att tycka om sig själva, att få dom att förstå att de duger som dom är, att få dom att inte lägga alla energi på att tycka och tänka om alla andra hela tiden.  Vi behöver få dom att våga kliva upp på taket, dansa och se stjärnorna...få dom att förstå att deras välmående inte är beroende av andra. Hela samhället behöver ta det här ansvaret, föräldrar, lärare, alla vuxna överallt – självkänsla sitter i hjärtat, det har inget med prestation att göra…Det är dags att låta självkänsla få den position den förtjänar – den borde vara nummer 1…allt annat borde utgå därifrån…coolt, tänk vilket samhälle vi skulle få! Människan har en enorm kapacitet, vi utnyttjar bara en bråkdel av den, men vi behöver kliva upp från källaren om vi ska ändra på det!
Så, vågar du rannsaka dig själv, är DU en källarsittare? I sådana fall har du lite att göra om du ska kunna joina partyt  – dörren står på vid gavel men om du inte själv kliver upp för trappan händer det inget… jobbet är ditt att göra, step by step! Vill du stanna där nere, fine, men låt bli att dra ned andra åtminstone, lova det! Hur ska jag göra frågar du, för det är fruktansvärt tråkigt i källaren…jo byt fokus, jobba på din personliga utveckling, din självkänsla, din tacksamhet, applådera när människor omkring dig lyckas/mår bra… bra saker smittar…likväl som dåliga, glöm inte det…så vad väntar du på, hör du inte musiken, dags att ta första steg nu, partyt väntar…

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top