Skip to content

Made for moving

IMG_0262Energi föder energi. Livet ska studsas, hoppas, skuttas, springas och klättras fram. Varenda möjlighet ska utnyttjas till rörelse, det är det vi är skapta för. Barn lever så här och det är fantastiskt att se…och inspirerande…jag vill också fortsätta skutta genom livet! Dock är det här så himla lätt att ta för givet. Vi bara förväntar oss att kroppen ska funka och lyda vår minsta vink..hela tiden, hela livet! Fast vi missha
ndlar henne titt som tätt med lathet, stress och taskig föda.
I dag, för två år sedan, bröt jag benet i en fotbollsmatch, det var en tråkig men nyttig läxa. Gips i 6 veckor och jag höll på att klättra på väggarna redan vid tanken på min nya tillvaro. Det blev en stor mental träning men tillslut bestämde jag mig för att försöka leva så vanligt som möjligt i alla fall. Jag anpassade mig och hittade nya vägar i min vardag och det blev nog min mentala räddning.Hade jag bara legat i soffan med benet högt och käkat praliner under den här tiden hade jag blivit knäpp på riktigt, det hade knäckt mig. Män i vita rockar hade fått hämta mig i en specialskjorta med väldigt långa armar och bära ut mig, det är säkert, jag hade flippat ut!
Det coola var hur fort jag anpassade mig. Jag fick ett nytt sätt att gå i trappor, som till viss del fortfarande hänger kvar, jag blev väldigt bra på att hoppa på ett ben, jag bar saker i munnen eller hade alltid byxor med fickor och att handla på mataffären tog en evighet med kryckor och ryggsäck…men det gick! Efter några veckor och flera blåsor i händerna skedde allt på rutin, så när jag blev av med gipset fick jag börja om igen…åt andra hållet. Jag lärde mig en stor portion ödmjukhet i detta, jag visste hela tiden att mitt handikapp var tidsbegränsat men det fick mig att förstå hur en del människor har det… hela tiden. Dom är mina hjältar!
Den viktigaste insikten efter gipspaketet är dock att man så länge det bara går ska röra på sig. Vi är gjorde för det. Så DU som mest sitter still på rumpan och tänker att i morgon börjar jag röra på mig, på måndag börjar jag motionera, jag lovar, skulle någon ta benen i från dig skulle din längtan efter att springa, promenera, hoppa, skutta värka konstant i bröstet – så vänta inte, ta inte saker för givet, börja idag man kan ju aldrig veta vad som händer i morgon…men nuet det har vi koll på!
You are made for moving – det är ditt naturliga tillstånd!

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top