Skip to content

Kära Elev- språket är för DIN skull…

IMG_4335Inte för mammas eller pappas, lärarens eller inte ens för betygens skull. Språket är för din skull. Det är för att du lättare ska kunna hantera vad det innebär att vara människa. Livet är komplext och stundtals kommer känslorna vara ett ständigt virrvarr. Du kommer känna så mycket, både bra och dåliga saker att du knappt vet vart du ska ta vägen, du kommer känna så mycket att du går sönder…om du inte har en ventil. Du behöver kunna sätta ord på dina känslor när du mår dålig – annars kommer du explodera, gå in i väggen eller gå in in tystnad. Att kunna sätta ORD på dina känslor kommer hjälpa dig klara kriser i livet – för kriser kommer och det är som det ska. Det kallas livet! Att utveckla språket är för dig, tro mig!
Snart sommarlov jag vet, jag vet men ändå..ta den här vetskapen med dig till höstterminen och lektionerna,  skit i alla andra runt omkring dig – gör det för DIN skull! Har du ditt språk kommer det hjälpa dig att kommunicera i relationer vare sig det är pojk eller flickvänner, arbetsgivare, föräldrar vem som helst! Du behöver veta, växa och utvecklas – hela livet. Du skapar din framtid själv och den sitter i hjärtat. Du är skyldig dig själv att bli ditt bästa DU, ingen annan. 
Men det behövs mer än ett språk. Har du bara språket allena utan förmågan att använda det blir det som vilket verktyg som helst. En pensel som bara ligger där kommer aldrig någonsin måla ett fönster eller hur? Det krävs även handling och för att handla krävs det mod och självkänsla. Mod att berätta vad/att du känner, självkänsla för att förstå att det är OkIMG_4374ey. Kan du kombinera språk, mod och självkänsla kommer du klara livet, jag lovar – med alla ups and downs kommer du stå där, i dig själv, och det är Okey.
Och du elev, som går ett yrkesprogram.. jag vet att vissa ser yrkeselever som mindre smarta, låt inte deras sanning bli er, ni är visst smarta…om ni vill, vilja och motivation är allt…och det är Okey.  Och att vara smart, vad innebär det egentligen, det är en viktig fråga.. det får jag skriva om en annan gång. Vad du än väljer, gör det med rak rygg och stolthet. Livet handlar inte om att bli något, det handlar om att bli någon, det handlar om att bli ditt bästa DU – du förtjänar att bli så bra du kan och att må bra! Ta för dig av livet, gör DIG SJÄLV stolt! Lägg energi på att Bli ditt bästa DU. Och att ha ett språk är en bra början till allt detta, inte för betyget, utan för DIG. Desto tidigare du lär dig kommunicera och lyssna, desto bättre möten kommer du ha, både med andra… men framförallt med dig själv!..

When I was 5 years old my my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down happy. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life”

John Lennon 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top