Skip to content

Att våga vara liten och sliten

JaIMG_4727g behöver förstå att ”alltid klarar sig” även innefattar att vara liten och sliten. Jag är van att klara saker själv, ha många bollar i luften. Jag har tillit till mig själv och det är en skön känsla. Att tro på min förmåga och förstå mitt värde har gjort att jag ofta står stadigt hur hårt det än blåser… och när stormen fått omkull mig har jag alltid rest mig igen! Tänker jag tillbaka har jag nog alltid blivit sedd som kavat och stark. Fröet planterades innan två årsåldern. Morfar sa i något sammanhang att ”Pia, hon klarar sig alltid!” Sedan dess har jag fått det här berättat för mig flera gånger. Hör du något tillräcklig ofta blir det en sanning. Tur jag inte upprepade gånger fick höra att ”Pia, hon klarar aldrig något!” Hua, då hade det blivit min sanning! Hur pratar, tänker du om ditt barn? Ser du hen som svag eller stark? Jag tror det har stor betydelse!
Min älskade mamma som gick bort för några år sedan såg mig som stark och kapabel ända in i döden! En dag i början av sin cancer låg hon inlagd på sjukhuset. Jag och familjen var där för att hälsa på. Vi var tagna av stundens allvar och min sambo kände ett behov av att lugna mamma inför framtiden. Han tog hennes hand och satte sig ned, sedan sa han,  – Du, du kan vara lugn, kära svärmor, det kommer bli bra,  jag kommer ta hand om Pia och barnen! Mamma liksom stannade upp några sekunder, sedan tittade hon på honom… och fnös – Phö, Pia klarar sig alltid, då är jag mer oroligt för dig! Minen i sambons ansikte var definitiv betalbar…och kommentaren fick oss att skratta och kasta ut döden genom fönstret…ännu var vi ju inte där!
Pia klarar sig alltid, en fin affirmation, tack, den är värdefull …..men stundom tung att bära. Jag skulle må bra av att ibland bara erkänna mig liten, trött och sårbar. Det är inte ett svaghetstecken, det är att vara människa. Jag jobbar på det för fullt, för just nu är jag sliten..sista trådarna ska knytas ihop innan semestern äntligen tar vid. Det spelar alltså ingen roll vilken rustning du har med dig från barndomen…kör du tillräckligt fort tar det i alla fall tokstopp vid väggen!! Rustningen hjälper dig men tempot är något du själv måste reglera. Att i bland känna sig liten och sliten är okey…det går över. Men en krock i full fart kommer demolera allt….och det tar lång tid att bygga upp det igen!  Min nya affirmation låter så här… Jag klarar mig alltid – fast jag ibland känner mig liten och sliten!
I sommar  kommer jag träna ännu mer på att reglera farten i livet, 6 dagar ska spenderas på ett Yoga Retreat – härligt! Hur laddar du batterierna och Vågar du vara liten och sårbar? Hoppas, för jag tror det är väldigt viktigt…

This Post Has One Comment

  1. Var ska du på yoga retreat? Hade gärna gjort det men inte riktigt ”vågat”. Stark och utåtriktad kan även vara osäker när man ska prova ngt helt nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top