Skip to content

Frisk i sommar – ett supertips!


Jag vill/får inte bli sjuk nu! Det är en ganska vanlig mening och det är väl inget konstigt med det, så klart vill alla vara pigga och friska, vara sjuk är ju skittråkigt. Det jag fascineras över sedan jag började lyssna mer på hur jag och andra talar till oss själva och varandra är att vi överlag har anammat ett språk som i stor del bygger på negationer. Varför då?
Hur gick det till egentligen, och vad gör det med oss i långa loppet? Hjärnan uppfattar inte ordet INTE. När du säger/tänker att du inte vill bli sjuk hör alltså din kropp och ditt undermedvetna Bli sjuk nu! Helt galet, eller hur! Du manifesterar alltså att du ska bli sjuk fast du menar tvärtom. Prova istället att säga –Jag vill verkligen hålla mig frisk nu! ………..Hör du skillnaden, den är mil mellan dessa meningar men syftet är detsamma. Den ena meningen fokusera på det du inte vill ha och den andra fokusera på det du vill ha!
IMG_4195  IMG_4174   IMG_4163
Sedan jag började träna på det här har jag upptäckt alla möjliga områden där negationer flödar. Tex – Åh, jag får INTE missa tåget! eller när jag ser mina barn högt upp i träden kunde jag förut ropa – Akta så du INTE ramlar ned! Helt idiotiskt, det barnen plötsligt hör är – ramlar ned! Innan hade dom inte tänkt tanken, innan var de bara i full färd med att klättra i träd och ha skoj! – Ja men jag vill ju att de ska vara försiktiga säger du nu – så klart du vill! Men då är det bättre att du säger vad de ska fokusera när de har som roligast där uppe. Skit i negationen och ropa istället – Se till att hålla i dig när du är så högt upp! Perfekt, då hör barnet,  jag är högt upp, bäst att hålla i mig!! Eller om du ser ditt barn balansera med glas, bestick och tallrik och tänker, det där går aldrig bra och så säger du – Akta så du INTE tappar allt i golvet…och så pang..plötsligt tänker de tanken på att de kan tappa allt och så händer det. Du påminde dom om att de kunde tappa allt istället för att ge dom fokus på att hålla balansen, fascinerande va! Förstår du vad jag menar? Eller tycker du att det låter konstigt? Prova i sådana fall att säga dessa två saker högt efter varandra:

  • Jag vill inte bli sjuk!
  • Jag vill vara frisk!

Nå, vilken mening gav dig den bästa känslan? Vilken mening gör att du känner dig positiv och stark? Svårt? Prova igen med lite mer paus mellan meningarna och försök verkligen känna vad de olika meningarna gör med din kropp. Får du inte riktigt fram känslan ändå så vet i alla fall jag vad ditt undermedvetna uppfattar, så då får du lite på mig helt enkelt!
Fortsätt sedan träna på det här och se om du kan finna fler negationer i din vardag, det är ganska kul faktiskt, jag lovar du kommer bli förvånad!  Se sedan om du kan hitta alternativa sätt att föra fram samma budskap men med en positiv inriktning. Involvera gärna nära och kära så blir det ännu roligare. Barnen är ofta bra på att påpeka och påminna – Mamma, nu använde du ordet INTE igen...jo jo det gäller att leva som man lär! Är du fortfarande inte övertygad om att det jag skriver stämmer, så har jag en avslutande vedertagen övning för detta, gör dig beredd och så följ instruktionerna nedan:
 

  •  Tänk inte på en prickig häst. Tänk inte på en prickig häst. Du vill inte tänka på en prickig häst!

 
Nå hur gick det, visst såg du bara turkosa elefanter och inte en endaste prickig Lilla Gubben…jo tjena eller hur!!
 
Kram och håll dig frisk i sommar…


This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top