skip to Main Content

DU skapar magiska möten


Ska du ha magiska möten med havslevande djur behöver du spendera tid i vattnet….och ska du ha möten med fantastiska människor behöver du välja rätt miljöer att vistas i. För dryga 14 år sedan var jag på Hawaii, Big Island. Jag bodde i ett fantastiskt hus i Kealakekua Bay .
Havet låg precis utanför tomten och då och då kom det in delfiner och knölvalar.Det hände fler en än gång att vi slängde frukostmackan över axeln och kastade oss i vattnet när vi såg att vi hade finfrämmande, man vill inte missa en sekund av ett möte med dessa magiska däggdjur. Några dagar innan det var dags att åka164049_185857541438870_604523_n hem hade vi inte haft något besök på hela dagen och de andra bestämde sig för att åka in till byn, själv kände jag att jag inte var klar med havet. Någon har sagt till mig – för att få fantastiska möten i havet måste du också spendera tid i vattnet. Sagt och gjort. De andra åkte iväg, själv hoppade jag i bikini och grabbade tag i snorkelutrustningen. På väg till vattnet hittade jag ett stort rött löv som jag stoppade i sidan på bikinibyxorna. Jag hade fått berättat för mig att Hawaiis delfiner älskar att leka lövleken.
Jag snorklade ut några hundra meter och hade öronen på spänn…ofta hör du delfinerna innan du ser dom. Sikten i Hawaiis vatten är fantastiskt, du ser åtminstone 30 m vid fint väder.Jag snorklade omkring och filosoferade. Det var så pass djupt att jag inte såg botten, det fanns inga rev eller speciellt många andra varelser att se, så jag tittade i ett meditativt tillstånd ut i ett vackert oändligt blå. Tiden gick och jag började känna mig hungrig, uppgiven och frusen. Några minuter till sedan ger jag upp tänkte jag. Jag snurrade runt och flöt på rygg..och precis när jag bestämt mig för att simma in formades ett av molnen ovanför mig till ett W, det var ett tydligt tecken, jag tolkade det som Wait och förstod att jag var tvungen att vara tålmodig lite till! En stund senare vände jag ned ansiktet i havet igen så att öronen kom under vattenytan… och då hörde jag dom! Dom hade kommit!
Det knirrade, knarrade och visslades i hela ha20653_104455356245756_5555204_nvet…och plötsligt såg jag delfinerna! En stor grupp kom simmandes mot mig och hela hjärtat tog ett glädjeskutt! Jag dök ned så långt jag kunde och gjorde mig till, ville visa att jag var leksugen för att få dom att stanna. Efter en stund kom en av delfinerna lite närmare och simmade runt mig. Jag tog loss det röda lövet och dök ned några meter och lämnade det att gunga fritt innan jag var tvungen att upp å andas igen, väldigt irriterande, jag släppte dock inte delfinen med blicken och fick se hur den tog fart mot lövet. Med en fantastisk precision tog den lövet på sidfenan och drog i väg i full fart mot ytan och ett hopp…sedan kom den tillbaka och släppte lövet under mig igen! Å tack – nu blir det min tur att visa vad jag kan, tänkte jag…Jag simmade ned och skulle precis ta lövet när delfinen kom från sidan och retfullt tog det igen! Så här höll vi på ett tag som kändes som en evighet – jag var så totalt uppslukad av nuet och glädjen i hjärtat att jag varken frös eller var hungrig! Känslan av eufori förstärktes förmodligen också av syrebrist då jag var mer under vattnet än på ytan. Efter en stund gav sig gruppen i väg mot öppet hav igen…jag försökte hänga på…men insåg snabbt mina begränsningar som mänsklig gestalt, skit…men sedan tog jag för första gången på länge ut snorkeln från munnen och bara jublade högt! Behöver jag säga att jag log hela vägen in till land igen!
20653_104455346245757_5211283_nVad vill jag ha sagt med det här då, förutom att dela en fantastisk berättelse. Jo, om du vill möta fantastiska varelser, vare sig det är delfiner eller människor måste du själva skapa förutsättningar för att det ska kunna ske. Ska du ha magiska möten med havslevande djur behöver du spendera tid i vattnet….och ska du ha magiska möten med människor behöver du själv välja vilka miljöer du vistas i. Det är ditt val att göra. Har du fastnat i destruktiva kontexter eller i TV soffan är jag ledsen att säga det – men magiska möten sker sällan där…världen kryllar av intressanta, varma, roliga och kloka människor så se till att öppna upp för att möta dessa, se till att ta dig till platser där dessa människor finns, det är ditt jobb att göra!
Fundera en stund…vilka miljöer vistas du i, är det miljöer som ger dig energi eller miljöer som tar din energi? Det här är viktigt. För det är bara genom att bli medveten om det som du kan ändra det!

Lita på magen, ha tålamod och våga kasta dig ut på djupt vatten…jag lovar det är inte farligt….du kommer älska det, kom, följ med, nu dyker vi…kom…

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back To Top