Skip to content

Midsommar och Kyrkogårdsdagg

IMG_5027


Äntligen har jag fattat varför blommor under kudden inte har fungerat, det är ju fel fråga. När det blir tvetydigt fattar inte universum. Traditionell magi i alla ära, jag gillar ju magi, men jag behöver ju fråga utifrån mig! Vilken magi väljer du att tro på i natt? Giftermål eller kanske friskhet och hälsa av midsommardagg… Jag älskar midsommar. Natten som färgas med ett magiskt skimmer.  Riktig midsommar firas i dalarna, så är det bara, det blir lite bättre där med folkdräkter och traditioner helt enkelt! Är man kulla som jag så är man – proud to be!  Midsommar anses vara en av årets mest magiska nätter. Människan och det övernaturliga är aldrig närmare varandra än då. Det påstås att om du går baklänges barfota i midsommardagg kommer du vara frisk resten av året, visst låter det skönt och det sägs att daggen är extra kraftfull på kyrkogårdar.. he he ännu bättre, lite spänning också, I like! Så ser du någon gå baklänges på Leksands kyrkogård i natt..då är det kanske jag…eller du…
 
IMG_5101Från spänning till kärlek – att plocka olika blommor och lägga under kudden är vi nog många som provat. Tanken är sedan att du under natten drömmer om den du ska gifta dig med. Jag har aldrig riktigt lyckats med det där vilket har stört mig men nu tror jag att jag vet varför. Två anledningar faktiskt….
No 1. Jag har aldrig drömt om att gifta mig. Att hitta kärleken, absolut…men jag har aldrig drömt om det stora bröllopet. När man har barn så vore det så klart praktiskt att vara gift, men det är inget jag drömmer om, förmodligen är det också därför jag fortfarande lever i synd. Vill man få svar från det stora alltet är det med andra ord bra att ställa rätt fråga..
No 2. Blommorna ska plockas under tystnad...och den lilla stunden grejar jag ju…men sedan ska du även vara tyst resten av kvällen…och ja, fasiken det blir svårt, jag är ingen tyst person. Särskilt när hela omgivningen svämmar över med människor jag gärna pratar och sjunger med. Så förmodligen är det dessa två saker som har gjort att ritualen med blommor under kudden inte funkat helt  enkelt. Så tänk på att ställa rätt fråga i natt om du lägger blommor under kudden och var tyst..
Gå baklänges i daggen på en kyrkogård låter mer som mig…ses vi där? Och ser jag att du plockar blommor bland gravarna…då ska jag låta bli att prata med dig…för då vet jag att du drömmer om giftermål…eller så ställer du frågan bara annorlunda…Vem är min själsfrände tex..
Ha en go’ midsommar
P.S När man sätter löv på stången kallar man det att ”maja” stången…därför heter det majstång…hade jag ingen aning om förrän nu, härligt man lär sig något nytt varje dag!
 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top