Skip to content

Du, Jag och Varför?

Tror du att människor bara slumpvis kommer i din väg? Tror du att underbara personer och jubelidioter du möter i trappan korsar din väg så där bara på måfå? Och träffar du fler jubelidioter än änglar längs vägen brukar du skylla allt på otur eller? 
IMG_3032Jag är övertygad om att varenda människa jag mött haft ett syfte. Ett syfte för mig på samma sätt som jag haft ett syfte för dom. Du och jag är ständig elev och lärare för varandra, coolt va! Sista tiden har jag arbetat mycket med dessa tankar – det är när saker inte går smärtfritt som den största lärdomen kommer. När du möter en kollega, chef eller annan person som utmanar dina värderingar är det en välsignelse fast det initialt inte känns så. När någon sårar, förminskar, ignorerar, förvirrar eller gör dig vansinnigt arg är det så klart svårt att tänka den tanken, men jag är övertygad om att det är så. Jag tror även att det är vi själva som drar till oss olika människor för att vårt undermedvetna vet vad vi behöver träna på, vilken hemläxa vi slarvat med. Därmed inte sagt att det är speciellt kul. Och om saker ständigt upprepar sig negativt och vi bara träffar jubelidioter är det kanske dags att granska sitt eget beteende och sina val…
Jag har träffat människor som gjort mig illa på olika sätt, så jag vet – livet hade stundom kunnat vara snällare men det är inget jag tänker på. Jag hade inte velat vara utan någon av dom, för vem hade jag varit då? Inte den jag är i dag i alla fall!  I bland kan syftet med ett möte komma som en uppenbarelse flera år efter att du träffat personen. På samma sätt är det naturlig att vissa personer försvinner ur ditt liv när ni är klara med varandra. När ni inte längre har något att lära går ni vidare åt olika håll. I bland är det också så fint att vissa relationer bara tar en paus och så möts man igen senare.  Här kan det visserligen även bli så att du krampaktigt håller kvar en person fast du vet att ni är klara med varandra…fast ibland kanske du inte ens vet om ni är klara med varandra. Desto mer närvaro och kontakt du har med ditt innersta, desto lättare kommer det vara att förstå när det är dags att gå vidare. Inre stress och spring i ekorrhjulet är förödande om du vill kunna lyssna på dig!
Det här gäller alla relationer, vänner, partners, familj, kollegor. Det är inte en slump att vi har de människor vi har omkring oss. (För övrigt tror jag inte på slumpen alls, får bli ett annat inlägg om det!) Visst blir det spännande om du tänker att personer som kommer in i ditt liv har ett syfte, alltså även den där idioten du knappt står ut med. Det är något du ska lära dig, eller något dom ska lära sig eller oftast både och kanske. Det är inte lätt att granska sina relationer, men det är nyttigt. För det är genom medvetenhet du kan minimera relationerna som för länge sedan slutat uppfylla sitt syfte. När en relation förminskar dig och ständigt tar men aldrig ger – behöver du sluta ge den utrymme. Det ansvaret är ditt! Välj rätt människor omkring dig, välj människor som lyfter dig. Där du inte kan påverka, hitta strategier för att hålla din energi intakt eller byt miljö.
Vissa människor bara passerar, ändå glömmer du dom aldrig, vissa människor tycker du genuint om fast du inte känner dom, vissa människor attraherar dig, vissa lämnar inget avtryck alls hos dig, men hos någon annan betyder de allt. Vi är gjorda för att mötas. Att lära och läras.
Ha en fin vecka!
 

This Post Has 2 Comments

  1. Bra skrivet, jag TROR som du att det mesta har en mening här i livet. Vi har nog alla något att lära av varandra och vardagen, bara man själv är öppen för det. Ha det BÄST! 🙂

    1. Tack Peter!…att skapa mening även i tråkiga erfarenheter med andra gör ju att dessa möten inte varit förgäves…och det förhållningssättet avgör ju jag, fantastiskt, eller hur! Att fastna i bitterhet har ju aldrig förgyllt någons liv…bättre då med fokus på alla fantastiska människor som passerar! Ha det bäst du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top