Skip to content

Lev ända tills du dör…

Lever du eller existerar du bara? Pratar du oftare minnen än framtid. Fokuserar du mer på dina krämpor än dina mål och sex har du slutat med? Skvallrar du om andra i brist på egen ny input och tycker du att allt var bättre förr. Ja då är frågan om du inte har blivit gammal, helt oberoende av din ålder. Blivit gammal i förtid kanske? Det är synd, världen är ju så vacker and life so precious!
IMG_5736 IMG_3029 IMG_2765
Det finns så mycket normer för hur man ska bete sig i olika åldrar. Människor som ständigt anpassar sig har fullt sjå att ”vara som man ska”. När jag hör människor prata i termer om ”försent” skrämmer det mig och gör mig lite ledsen. Vi lever länge idag. Tänk om just du är en person som kommer bli 86. Då har du bara levt halva livet när du är 43…Hallå, hur kan något vara försent då – halva livet är kvar! Jag är inte naiv, vissa saker blir definitivt lite krångligare när du blir äldre men det mesta går att förverkliga!  Snälla, bli inte lat och bekväm för tidigt! Jag tror utmaningar och utveckling är lika viktigt för en 25 åring som en 55 åring.
Hur gör du? Har du blivit gammal i förtid? Förändringar på arbetsplatsen suckar du över. Du har slutat utvecklas på jobbet men biter ihop (Det är ju bara typ 17 år kvar)…Du har slutat lära dig nya saker (ärligt, när lärde du dig något nytt sist…)Du tar alltid kundvagnen till bilen och hissen i stället för trappan. Du pratar oftare om dåtid än framtid och om krämpor än nya mål och utmaningar. När du badar har du slutat doppa huvudet eller kanske badar du inte ens längre. Du har sex på lördagar eller så har du slutat ligga helt.  Du skvallrar ständigt om andra i brist på nya egna samtalsämnen och du planerar din tillvaro efter TV tablån. Vad du gillar har du glömt, istället lever du genom dina barn (kom ihåg att ungarna lämnar dig en vacker dag) Drömma slutade du med för länge sedan och när du måste lämna TV soffan muttrar du. Är du sån?
Ledsen att säga det i sådana fall, men då har du nog börjat bli gammal, helt oberoende av vilket år du är född. Rent krasst inväntar du nu bara döden som kanske kommer om en sisådär 30-40-50 år! Du har blivit lat, bekväm och din utveckling går på sparlåga. Tänk om du blir en pigg 86åring varför då börja bromsa i förtid ( jag tror dessutom att oddsen för att bli en pigg 86 åring är bättre om du fortsätter utvecklas)…sluta inte lev i förtid för jösse namn. Ge inte upp det du vill av lathet, var inte rädd för lite obekvämlighet…kör på bara!
Jag vet knappt fortfarande vad jag ska bli när jag blir stor. Det stör mig inte, jag fortsätter prova mig fram. I bland får jag kommentarer som…” vad du håller på”…”när ska du lugna ned dig” …men alltså…jag har ingen längtan efter att lugna ned mig och är det något jag är stolt över så är det just förmågan att faktiskt strunta i vad andra tycker. Jag har alltid varit bra på att gå min egen väg (även om jag stundtals hittar sidospår)...och det tänker jag fortsätta med…oberoende av hur många födelsedagsljus jag har i tårtan!
Utan den drivkraften skulle jag förmodligen fortfarande stå på samma företag som när jag var 18 och måla, vara allmänt underbetald,understimulerad och utan all erfarenhet jag nu skaffat mig. Jag vet fortfarande inte vad jag ska bli när jag blir stor men jag vet äntligen vad jag ska syssla med. Vilken tur att jag inte slutade leta. Vilken tur att jag inte taggade ned för tidigt! Så nu undrar jag, har du hittat vad du vill syssla med när du blir stor? Fortsätt leta annars… och du, en annan grej också… bli inte gammal i förtid, tids nog är du där ändå, lika säkert som amen i kyrkan!
Puss

This Post Has 2 Comments

    1. Lite ”gamla” drag har vi nog alla till mans, även jag (hua)…jobbar på att minimiera dom dock:-) …lätt att bli bekväm! Tack för din åsikt och för att du läser, gjorde mig glad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top