skip to Main Content

Mod att lämna torktumlarträsket


Att leva i ett förvirrat tillstånd är inte bekvämt. Det är bekvämare att leva same same every day – thats the easy way! Föredrar DU lätt eller svårt, uttråkning eller utmaning…och vad tror du får dig att växa mest?

Sedan förra hösten har jag mer eller mindre levt i förvirring (vissa skulle bestämt hävda att det är mycket längre än så). Jag har utbildat mig till ICC Coach på Skandinaviska Ledarhögskolan, läst filosofi på magisternivå i kombo med mitt vanliga liv. Båda dessa ämnen sätter i gång processer som lever sitt eget liv när de fått fart. Det är underbart, skrämmande och väldigt förvirrande. Tankar på vad jag vill göra, hur jag vill leva, vad som är viktigt, vad som ger mig glädje och vad som inte gör det snurrar runt.

Existentiella frågor ploppar upp dagligen, vad är att leva? När en insikt har landat i hjärtat och öppnat dina ögon kan du inte bara slänga på dig ett par coola shades och låtsas som ingenting. Det är omöjligt.  Du kan hindra andra från att se in, men när du själv fått syn på ditt inre hjälper solglasögon föga. Livet kan aldrig levas baklänges. Det kan levas i förnekelse men det är något helt annat!
IMG_4937Ett förvirrat tillstånd är inte bekvämt. Det är bekvämare att leva same same – thats the easy way! Visste ni att forskning visar att 95 – 98 % av dagen ägnar du åt att göra/tänka samma lika som dagen innan, som dagen innan, som veckan innan som veckan innan, som året innan osv. Förstår ni hur mycket av människans potential som åker varv efter varv i torktumlaren, what a waste! 
Med tanke på hur världen ser ut har mänskligheten några riktiga utmaningar att ta sig an men jag är obotlig optimist, klart det går! Oddsen skulle öka om varje människa utvecklades till sin fulla potential. Fasiken alltså, vi kan skapa något fantastiskt om vi lyckas med det, tänk tanken att varje individ blir sitt bästa jag, WOW vilken värld vi skulle skapa! Men ska det gå behöver vi nog lämna torktumlaren och till och med tvättstugan faktiskt..

Är du en sådan som rullar runt i torktumlaren fast du var torr för evigheter sedan? Hoppar du in där av bekvämlighet istället för att ta dig ut till torkvindan på tomten? Vet du, det sliter något ofantligt på det som rullar runt i tumlaren!

Visualisera istället hur härligt det hade varit att hänga ute i ljumma sommarvindar. Solen värmer dig inifrån och ut. Du torkar i lagom takt samtidigt som du har vind i håret. Doft av frihet och känsla av att dansa. Ditt synfält är inte begränsat till en plåttrumma utan du kan tänka och se bortom horisonten. Ljudet på torkvindan låter inte bara kadunk kadunk kadunk. Ljudet där skapas i stället av livet. Inget är same same! Och drar det ihop sig till oväder som gör att du blåser ned och blir smutsig gör det inget – det går att tvätta om, det går verkligen att tvätta om!

Att bli omtvättat några gånger kommer aldrig någonsin slita så mycket på dig som ett evigt snurrande i torktumlaren kommer göra! Och rent krass vad gör lite smuts om du är lycklig!
Efter nästa tvätt, lova mig att du gör ett försöka att ta dig ut till torkvindan. Inte för att jag kan lova att det kommer bli bekvämt, för det blir det inte. Jag är ingen meteorolog och vädret är sällan same same  – men jag kan lova att du kommer uppleva så mycket mer än kadunk kadunk kaduk. Kom igen, det är sommar – häng ut tvätten! 

Själv har jag precis tagit mig ut från torktumlaren och jobbar nu på att våga lämna tvättstugan. Siktet är inställt på torkvindan. Jag är helt övertygad om att jag föddes för att fladdra i frihet. Jag tror att du också gjorde det. Kom, låt oss hänga tillsammans! Jag delar gärna min förvirring med någon och så kan vi prata om drömmar. Vad drömmer du om? På riktigt alltså, om du fick tänka stort och fritt, kom igen, våga säga det högt. För då är det manifesterat och du kan aldrig gå bakåt!

Kärlek till Dig

P.S För att bryta same same…prova att byta plats vid matbordet, eller i dubbelsängen, borsta tänderna med fel hand, bara dessa små saker förvirrar…med det får oss att koppla bort autopiloten en stund…

This Post Has 2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back To Top