skip to Main Content

Yoga Retreat – an experience of love

Peace, Love and Understanding kan beskriva min förra vecka på ett Yoga Retreat. Kryddat med rökelser och nakenhet är alla hippiefördomar på plats. Läskigt tycker en del, konstigt tycker andra…men jösses…fred, kärlek och förståelse behövs väl mer än någonsin i dessa tider…och nakenhet, egentligen, hur farligt är det…
Att vara på Yoga Retreat är speciIMG_6831ellt…och det är möjligt att det inte passar alla… dock är jag helt övertygad om att det skulle göra gott för varenda kropp och själ. Energin som flödar när människor kommer samman i värme utan prestige är fantastisk. I världen utanför är jämförelsen och konkurrensen ständigt närvarande, så inte i yoga eller på http://www.shambalagatherings.com
Yoga Retreat, en kärleksupplevelse! Jag kommer inte på ett bättre ord. Allt genomsyras av det goda, det som du mår bra av, både på utsidan och insidan. Jag har träffat fantastiska människor som gör världen lite bättre! Maten…ja, vad säger man,fantastisk! Inget kött, gluten, laktos, kaffe, knappt socker och mycket rawfood…och så gott. Jo ni som är skeptiska, jag åt massor av goda saker hela veckan…och min kropp mådde väldigt bra av det! Jag höll mig mätt länge och sötsug fanns inte. Varautankaffe huvudvärken varade i två dagar sedan gick det bra! Jag vet att den kosten skulle öka min hälsa och bygga mig starkare ( även påverka miljön mindre ) men än har jag inte kompetensen eller viljan att ändra allt…men nu vet jag och det är en viktig insikt! Jag jobbar just nu för fullt på att se vilka vanor jag ska kliva in i igen och vilka jag ska strunta i. Jag är övertygad om att vi skulle bota/förebygga alla möjliga välfärdssjukdomar om fler människor ändrade sin kost, yogade och tränade…att ändra en vana är inte lätt, men det går!
Att IMG_6382yoga med inspirerande Lisa och Naza  (http://inspiroyoga.com) var fantastisk. Deras kombination av lekfull avslappnad inställning till yogan inspirerade mig. Yoga blir vad du behöver den till. Det är vad du behöver i stunden som sätter agendan. I bland en fysisk utmaning eller så behöver kroppen bara landa, ibland behöver du bara påminna dig att andas rätt och ibland behöver tankarna bara få vila…att tänka ingenting gör underverk för stress. Yoga skapar ett flöde som löser upp knutar du bär omkring på…det kan vara känsloknutar av otillräcklighet, begränsningar, bekräftelsebehov, gamla oförätter eller sorger du inte kunnat släppa. Yoga fungerar som dränering på ett hus, det som inte ska vara där rinner undan. Stillastående vatten i en husgrund blir surt och skapar mögel. Stillastående energier i kroppen skapar också problem, kroppen blir sjuk. Yoga är en kärleksförklaring till din kropp…Hej, jag bryr mig om dig liksom..… Kroppen är fantastisk om vi ger henne förutsättningar. Personligen tycker jag det är grymt coolt med kroppskontroll…får du sedan med själen och hjärtat på tåget..ja, då tror jag att du har gett dig själv bra förutsättningar för att leva ett gott liv! Och vem vill inte det!!
IMG_6983Kommer jag åka på fler retreat, absolut.. och jag vill så gärna göra dig nyfiken på allt det här! Nej det är ingen klassisk all inclusive solsemester men jag törs lova dig att med ett öppet sinne kommer ditt liv berikas inifrån och ut…och du kommer träffa fantastiska människor från jordens alla hörn med tusen olika bakgrunder. Att åka på ett Yoga Retreat är att ge dig själv chansen att må genuint bra…på riktigt. Så har du en längtan i hjärtat efter något mer, en kropp som börjar ge upp eller bara pure nyfikenhet, våga prova! Vad är det värsta som kan hända liksom…att du slänger badkläderna över axeln och bara ”goes crazy”…inte värre än så!
Med glädje och humor kan du möta det nya utanför boxen…hoppas vi ses på ett retreat framöver fina DU.
Namaste

This Post Has 5 Comments

  1. Pia❤️Jag blir lycklig när jag läser detta. Jag känner igen den känslan du förmedlar. Minnena sätter fart i varje liten cell… Tack! Det är så jag vill börja min ledighet med fred, kärlek och empati❤️Sen rida på den vågen resten av sommaren. Det är att ladda energi för mig. Säg till när du åker nästa gång❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back To Top