Skip to content

Tankens kraft, har du prövat den?

Mindset, acceptans och tacksamhet. Dessa tre saker är väldigt kraftfulla verktyg som förändrar ditt liv om du tar dom till dig. Själv lyckades jag till och med förändra SJ, typ, med dessa tre saker, häftigt va!

IMG_4158Stillastående pendeltåg. Signalfel, inte bra. Jag har bara 4 minuter på mig från pendeltåget till regionaltåget så bara ett litet stopp kan sabotera allt. Hjärtat börjar slå fortare och jag känner ett ökat stresspåslag (vilket är helt idiotiskt, vad hjälper det på ett stillastående tåg liksom) men i alla fall. Missar jag tåget går inte nästa förrän om 1 timme och då blir jag sen att hämta mina barn, inte bra, inte bra alls! I stress, tankar och räknandet av sekunder drabbas jag den här dagen plötsligt av en insikt. Det blir ju som det blir, vad kan jag göra, egentligen. Jag kan göra allt för att hinna med men om jag inte gör det, så är det ju som det är! Där och då, accepterar jag att det kan bli så att jag missar tåget. Men jag kommer självklart ändå göra mitt bästa för att hinna! Bra där Pia, jag känner genast hur stresspåslaget sjunker. Strax efter börjar tåget röra sig. Det finns fortfarande chans att hinna (och eftersom jag tror på attraktionslagen ser jag det direkt som en belöning för min nya sätt att tänka). Jag bestämmer mig för att springa fort men utan panik och stress. Det är två helt olika saker har du tänkt på det. Jag hinner upp på perrongen precis när tåget börjar rulla. En kille kastar sig förbi, drar i dörrhandtaget men dörren förblir stängd. Han stannar. Jag springer förbi, drar i dörrhandtaget 2 gånger i stället och dörren går upp, tjoho. Jag hoppar upp och stänger efter mig. Kvar på perrongen står killen förvånat som en fågelholk. Jag vann…äh förlåt hann menade jag!

DIMG_3652en här strategin har jag använt sedan dess (Ja, inte hoppa på tågen i farten då alltså, det händer bara i bland…) och det funkar nästan varje gång. Jag reste 3 timmar dagligen i tre år…så insikten gjorde definitiv mitt pendlande lättare. Jag lärde mig acceptera det jag inte kan påverka! Förhållningssättet sparade massor av energi. De gånger jag ändå missade tåget slapp jag dessutom gå omkring som ett åskmoln eftersom jag redan accepterad det. Irritationen blev till och med obefintlig ibland.
En annan reflektion är vad vi människor väljer att fokusera på. Kanske har jag missat tåget lika många gånger som den arga, irriterade personen som bara klagar på SJ (jag kan verkligen förstå det, men det är inte poängen nu) men jag glömmer liksom bort de missade gångerna. Jag blir istället tacksam över de gånger som allt löst sig fast jag inte trodde det. Alltså blir min känsla att jag nästan alltid hinner medan den andra personen kanske upplever det tvärtom. Vad är då egentligen sanning?  Och framförallt är sanningen viktigast eller min upplevelse?
Visst är det intressant hur vi väljer vår verklighet! Det här är vardagsmagi för mig. Jag får småbevis på sådant här ofta och blir lika glad varje gång, det är så cool! De gånger jag lyckas hantera saker inifrån med eftertanke får jag gott tillbaka. De gånger jag misslyckas får jag ofta något skit i knät, inte svårare än så. Tror du på attraktionslagen? Vad har du att förlora på att prova? Kom ihåg att det behövs tålamod, tillit och träning och tankar, tacksamhet och acceptans. Där har du  receptet. Jobba på dessa saker och du kommer märka en skillnad – ditt liv blir roligare och gladare! Energi är allt, lägg den på rätt saker vännen, finns inget att förlora!
Lycka till

This Post Has One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top