Skip to content

Reclaim the safety till…


...där den bör vara, nämligen i ditt hjärta. Din största trygghet borde finnas på insidan av dig själv, det är nämligen det enda du till fullo kan kontrollera. Tänk efter en stund, var har du lagt din trygghet? Är det i jobbet, sambon, polarna,huset eller bankkontot…
TIMG_7362rygghet ligger som No 2 i Maslows behovstrappa och är viktigt för en människas välbefinnande, men jag undrar om vi inte har missförstått det hela lite grann. Jag funderar på om vi inte byggt en illusion. Tryggheten investeras ofta i saker vi själva till fullo inte kan kontrollera. Arbete, bostad, prylar,pengar och andra människor. Det är så klart sådant man vill ha i sitt liv men att lägga all trygghet där skapar ett illusionsbygge. För till sist och syvendes har du ändå bara dig själv om det andra faller. Människor och relationer är den viktigaste investeringen du kan göra. Och viktigast av alla dessa människor är du. Relationen till dig själv.  Den viktigaste tryggheten odlas på insidan. Med en självtillit blir det lättare att ge kärlek och värme till andra. Så skapar du ett fantastiskt skyddsnät. Inte en illusion. Hur har du gjort, placerat all trygghet i ett luftslott? Håller du hårt i allt du äger av rädsla för att det ska tas ifrån dig? Stannar du på ett jobb fast det suger? Lever du hellre i en dålig relation än ensam? Håller du stenhårt i dina sparpengar för du litar inte till din förmåga att fixa nya om de försvinner?  Mest pengar eller prylar när den dör vinner mentaliteten, är det ditt mantra? Är du ständigt rädd för en det ena en det andra. Ja, kanske är det dags att söka nytt bygglov.
Sök nytt bygglov och bygg stadigt från grunden. Bygg dig själv stabil, stolt och modig! Odla dina inre förmågor, det är de som kommer hjälpa dig hantera livet. Dina förmågor är dina främsta resurser! Det är dessa som kommer påverka ditt förhållningssätt till allt som kommer till dig. Det är inte hur du har det som räknas, utan hur du tar det! IMG_7377Människan utnyttjar så ofantligt lite av sin potential för att hon är busy busy med allt samhället fått oss tro att vi måste göra. Så snälla stanna upp en stund. Vem är du? Den du vill? Var är din största trygghet investerad? Ligger tryggheten i hjärtat eller är alla trygghetsaktier placerade utanför din kontroll? Då är det kanske dags att tänka om. Satsa på att utvecklas. Lär dig nya saker. Ta hand om dig fysiskt, själsligt och mentalt. Låt dina sparpengar få dig att växa, inte bara plånboken. Jag tror alla dagar i veckan att du får mer tillbaka om du lägger pengar på inre utveckling än en ny trendig soffa for exempel. Vad räknas egentligen som en bra avkastning är en intressant fråga. Gäller det bara materiellt ekonomiskt värde. Att vara stabil och trygg i hjärtat ökar ditt välmående mer än en överfull spargris, I’m sure! Bygg dig trygg, fina du!
Din tillit till att du som person besitter förmågor till lösning och överlevnad är en bra avkastning tänker jag. Shit vilka möjligheter du har, fattar du. Go for it – bygg dig trygg and the rest will follow…
Kärlek till dig

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top