skip to Main Content

Take a brejk


Ta en paus. Hinna tänka en tanke klart, hinna vara kreativ och reflektera. Jag tror det är viktigt, till och med livsviktigt! Tar du en paus när du behöver? Själv har jag märkt i höst att jag prioriterat bort samtalen jag egentligen vill ringa, avbokat möten jag egentligen vill gå på och hoppat över aktiviteter jag älskar att göra – jag har valt bort ”rätt” saker på grund av orkeslöshet och tidsbrist…

20041116 204Det är en felprioritering Pia – Hello, wake up!! Därför tänker jag nu ta en paus. Jag tänker säga JA till mig. Energi och kreativitet sipprar ifrån mig.  Ryggsäcken med tusen måste/bör/ska börjar bli tung. Glöden börjar falna. Jag klarar många bollar i luften, gillar det egentligen, men nu har tempot varit högt länge. Med nytt jobb i höstas som slukat enormt mycket energi på grund av olika anledningar förstod jag att det var dags att dra i nödbromsen. Drar jag inte i den nu blir jag dränerad, tom, tömd…och vem är jag då tänkte jag? Inte den jag vill vara i alla fall, energi är viktigt för mig, energi är allt!  Att jobba heltid som gymnasielärare och hålla på med diverse utbildningar vid sidan klarar jag när batteriet är fullt men nu går det inte längre – stop – finito – time for a break. Jag är en person som behöver tid att tänka, känna och reflektera. Jag behöver tid och kraft till saker jag älskar att göra. Jag behöver skratt. Jag behöver träffa människor som ger energi och minimera sådant som tar den ifrån mig. Jag behöver balans och plötsligt gick inte ekvationen ihop.Efter nyår är jag tjänstledig ett tag och kommer skriva Magisteruppsats, träna och träffa fantastiska människor. Jag kommer vara i Thailand och förena nytta med nöje –  semester med min älskade familj, spendera tid i/under vattnet och avsluta resan på Skandinaviska Ledarhögskolans kursgård med en NLP Master utbildning ( https://www.slh.nu/ )
Jag kommer fortfarande ha mycket att göra men kommer vara självbestämmande och mer effektiv. Jag kommer bocka av saker på listan och sedan inte kasta upp lika många bollar i luften på ett tag. Jag brukar säga till stressade människor omkring mig…plocka bort något, du kan det! Nu är det dags att leva som jag lär…man kan göra allt man vill i livet men inte samtidigt, så jag plockar bort jobbet ett tag…
IMG_4564


Min julklapp till mig själv i år är TID! Jag ger härmed Pia tid att hinna i fatt sig själv för just nu undrar jag vart hon tog vägen. Sinnesro. Kan jag –  kan du. Ja faktiskt. Jag lever inte på min partner under den här tiden eller har ett stort arv att ta av när jag ska vara ledig jag sparar alltid pengar, men särskilt när jag bestämt mig för något, det går – nu har jag råd att vara utan inkomst en stund – och det kommer vara värt varenda krona. Behöver du också en paus, vännen? Är svaret ja – Go ahead, gör det! Du behöver inte ha en superanledning, det räcker gott  med att hjärtat ropar…en good enough anledning tänker jag…Så i dessa konsumtionstider som jul är, ta ett steg åt sidan och fundera en stund innan du bränner iväg en massa pengar, för kanske är du som jag… och behöver en paus.. då kan det vara smart att tänka till före – ledighet i ställer för prylar kanske, hur låter det?


Kan jag – kan du…med planering

och framförhållning går det mesta.

Hoppas du får vad du önskar dig, det får jag!

Kram

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back To Top