skip to Main Content

Yoga är world wide…


IMG_8359 IMG_8562  IMG_8559
…and the language is love. Jag behöver låta tankarna vila ibland, få bort allt ljud i hjärnan och det hjälper yogan mig med. Jag tror det är fler än jag som behöver mental vila. Behöver du hjärnvila? Har du testat yoga ännu? Våga, ha tålamod och tillit, jag är helt säker på att yoga är för alla…
…för en del är det fysiskt, för andra själsligt och ibland bara en hjärnapaus. Fast ofta tror jag nog vi behöver en släng av allt för bäst balans…låter det inte skönt! Att vila huvudet från tankar och känna närvaro är fantastiskt. Efter många år som hantverkare och många timmar på fotbollsplanen förstår jag att jag måste ta hand om kroppen om hon ska fortsätta bära mig genom livet på det sätt jag vill. Yoga och övrig träning är mitt sätt att visa att jag bryr mig. Hur visar du att du bryr dig om kroppen, skalet som faktiskt härbärgerar din själ, är du rädd om henne?
IMG_8620
Forskare på Harvard undersökte yogans hälsoeffekter på stress och resultatet visar att yogautövarna i undersökningen fick de största hälsofördelarna. Endast 20 minuter yoga per dag räckte för att hjälpa energiomsättningen, insulinutsöndringen och sänka effekterna av inflammatoriska reaktioner och stress. Bara träna på att andas tror jag många skulle må bra av. Det kan låta enkelt men det är väldigt vanligt att andas i bröstet vilket också ofta innebär en snabbare andning än om vi låter andetaget gå ned till magen. Prova själv får du se! En annan sak jag gillar med yoga är att den är universell – det funkar var i världen du än befinner dig. En öppen klass är för alla och du lägger själv ribban för dagen beroende på status och erfarenhet. Varenda yogaklass jag varit på, oberoende av plats, känns alltid välkomnande. Energierna är lugna, snälla och goa, det känns alltid mysigt att kliva in i en klass, alltid – I like very big! På Koh Tao finns ett fantastiskt ställe och efter några yogasessioner känns det i kroppen, många små muskler har fått den uppmärksamhet de förtjänar och jag har träningsvärk, skönt! Läs gärna mer.. (http://www.shambhalayogakohtao.com) Yoga är mer än vila, stretch och balans – det handlar om att vara i sig själv – på riktigt…lättare sagt än gjort många gånger men finns det något val egentligen…jag är ju jag och du är du…varför ska vi springa ifrån oss själva!

Namaste vännen och hoppas vi ses på en

yogaklass någonstans

i världen!

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back To Top