Skip to content

En treo till kaffet, tack!


Vi måste sluta försöka medicinera bort osunda samhällsstrukturer. Barn och vuxna mår dåligt, sluta lägg det på individnivå med biverkningar som följdsjukdomar. Låt individer vara dom, dom är, ta inte bort deras fantastiska förmågor med mediciner – ge istället verktyg och utrymme för att utvecklas och ändra på omgivningen. Vi måste sluta med alla dessa förbannade quickfix!
Det är både ett miljöproblem och samhällsproblem att var och varannan människa, vuxen som barn, måste knapra piller för att uppleva en dräglig tillvaro, varför vågar vi inte se det? Alla ni som på inrådan desperat matar era barn med psykofarmaka för att få dom att klara av systemet vi byggt upp – jag förstår att ni greppar halmstrået, verkligen – men i en helt annan kontext hade kanske ert barn inte ens behövt ha en diagnos. I en helt annan kontext hade kanske ert barn klarat sig perfekt utan läkemedel. Jag jobbar i skolan och den miljön kan få vem som helst att go bananas – vaddå studiero! Vi har byggt upp en samhällskontext som fler och fler människor mår dåligt i men istället för att ändra på omgivningen, beteendet eller vanor som är det riktiga problemet pumpar ut ”må bra” piller.. 
Jag tycker det är galet, men att ifrågasätta den ökade DSC_3819medicineringen är som att svära i kyrkan…det anses inte riktigt politiskt korrekt…men nu säger jag det i alla fall. Jag vet att det finns många som inte håller med mig men döm inte ut mitt resonerande innan du tagit dig igenom hela texten, för det jag skriver kommer genuint från hjärtat. Min intention är bara kärleksfull och medmänsklig.  Det jag menar är inte att saker är svarta eller vita, jag menar att det visst kan finnas behov av medicinering…men när något ökar så katastrofalt måste väl fler än jag inse att något är galet eller? Borde vi inte vara lite mer kritiska mot läkemedelsbranschen som är den tredje ekonomiskt starkaste branschen i världen (…efter knark och porr…)..Vad tror du deras intention är när de marknadsför alla möjliga saker som vi bara måste ha och som kan hjälpa oss må bra? Tror du verkligen på riktigt att aktieägarnas intresse ligger i att du ska må bra? Tror du på riktigt att de vill att du ska sluta äta piller en dag? Jag tror det finns få idealister högt upp i den branschen (även om de så klart finns)… Vad är egentligen skillnaden från knarkbaronerna? Att läkemedelsbranschens knark finns på recept men annars vette frågan om skillnaden är så stor…
600Kalla mig paranoid men det är även väldigt lätt att tänka tanken att avtrubbade människor är lättare att kontrollera…men vet du vad, jag vill inte ha ett samhälle med avtrubbade människor – jag tror på ett samhälle där vi alla är vakna, medvetna och älskade. Jag tror på ett samhälle med tänkande individer som vågar ifrågasätta normer och tänka utan för boxen. Jag tror på ett samhälle där vi inte är rädda för överhögheten och jag tror på ett samhälle där olikheter är en föredel. Jag tror genuint på att människan är storslagen och av naturen varm och kärleksfull. Maktgalenhet, girighet, hat och missunnsamhet går att få bort. Det börjar med dig och mig. Det börjar i det lilla. För varje individ som vaknar och vågar reflektera kommer världen bli en ärligare plats…. Det är inte normalt att slänga i sig två treo till kaffet för att klara dagen eller att rada upp 7 olika piller bredvid middagstallriken och avsluta dagen med en stesolid…dessa saker måste vara undantagstillstånd, inte norm.
1484När kroppen talar till dig är det smart att lyssna, för hon har förmodligen något viktigt att säga….Och när det kommer till våra barn, som inte själva kan säga ifrån bör vi vara restriktiva, för jag tror desto mer vi stoppar i oss alla konstgjorda substanser desto mer rubbar vi ett av de mest fantastiska systemen i världen – människokroppen. Psykofarmaka borde alltid vara den absolut sista utvägen när allt annat provats och bör alltid gå hand i hand med annan behandling – och seriöst, vi måste få in andra värden i samhället och ändra miljöer och attityder, det skulle göra människan gott på riktigt...för piller det är en symptomlindring och ingen lösning..och seriöst, sömnpiller till småbarn det måste vara fler än jag som tycker det är galet!

Jag tror genuint att människan är storslagen av naturen och att vi inte sett en bråkdel av vår potential…låt oss ge henne förutsättningar att växa, låt oss ge henne förutsättningar att bli fantastisk, låt oss skapa en miljö som inspirerar istället för att begränsar…

Kärlek till dig

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top