Skip to content

Tillit, energi och det enkla..


Att krångla till något som egentligen är enkelt, gör du det? Jag gör det ibland. Dessa gånger handlar det ofta om att jag inte litar på det jag känner. Mitt intellekt får styra mer än hjärtat. Rädslan får styra mer än modet.
Jante får större utrymme än min energi.  Osäkerheten håller i ratten och självkänslan sitter i baksätet – det är då jag krånglar till allt… när jag lever livet utan tillit och tar större hänsyn till andra än mig själv. Det ska inte vara så, jag vet ju det…och jobbar på det hela tiden…Jag tror inte jag är ensam om detta och jag förundras över beteendet som sådant.Vad är vi rädda för… egentligen? Att släppa taget – så lockande och samtidigt så utmanande. Att våga hoppa och ha tillit. Att våga utan att veta. Att våga sparka av sig skorna och gå barfota. Att lita på att plankorna bär. Att gå avklädd och äkta, här är jag liksom tjohoo…och förstå att världen vill dig väl – att låta det svåra bli det enkla…hur svårt kan det vara!
IMG_3029IMG_4118IMG_6978
Att lita på min energi, energi är nämligen allt. Enligt universums lagar kan hög och låg energi inte samexistera. Visst inser vi då vidden av vad varje enskild individ bidrar med, vad bidrar du med har du tänkt på det? Hög eller låg energi? När flera människor aktiv strävar mot och uppnår hög energi, händer det magiska saker, det har flera experiment visat, bland annat i Washington. Hundratals människor mediterade samtidigt under några sommarmånader i och omkring staden och kriminaliteten minskade med25 procent under samma tid, så cool! Power! Ska man förändra en miljö med låg energi behövs medvetenhet, vilja och kunskap. Ibland är det strukturella, kulturella, organisatoriska problem, ibland ledarskapsproblem, men ofta är det nog lite av varje skulle jag gissa.
En ledare som lyckas öka energinivåerna i en grupp kommer definitivt nå fler framgångar – det är min starka övertygelse. Alla som någon gång har hållit på med lagidrott vet att det funkar så. Bra ledarskap gör skillnad. När sedan fler och fler spelare får högre energi smittar dessa även alla omkring sig och hela gruppen lyfts. Det här borde varje arbetsgivare vara medveten om – att skapa en sund inspirerande kultur…allt annat är resursslöseri.
När din energin blir för låg behöver du reda ut varför, för du föddes att leva i flow.När något blir sirapströgt, när du krampaktigt kämpar varje dag – då behöver du släppa taget och låta själen åter landa i kroppen. Din kraft ligger i den symbiosen,  din energi är där –  när hela du är samstämd strålar du som solen, står stadigt som Kilimanjaro och ingen kan stoppa dig, ingen…din energi, ditt ansvar…

Kom igen vännen, vi sparkar av skorna, en sticka har ingen dött av,

  understimulering  och meningslöshet däremot, det kan ta död på vilken

gnista som helst..

Kärlek

och mod till dig

…och mig..

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top