Skip to content

Att se – inte bara titta…


Kan du det? Medvetet se…inte bara titta. I dag köpte jag mina första läsglasögon. Har märkt i några månaders tid att jag flyttat händerna längre och längre ut när jag ska läsa så det var liksom oundvikligt tillslut. Konstig känsla men jag kommer  nog vänja mig.
MiIMG_0539n första tanke var också, jamen jösses – ska jag ha ett par glasögon att hålla reda på också…och ja inte är det speciellt praktiskt att ha dom i fickan heller. Jag som till och med valt en extremt liten plånbok för att den ska vara möjlig att ha i fickan. Jag är inte riktigt vän med handväskor för annars är ju det en lösning….handväska och glasögon och hallå PRO här kommer jag typ….jo jo allt har sin tid. Näe,  jag får fokusera på det positiva istället.  För det finns ju så klart fördelar också, så som att jag plötsligt ser bright ut. Jag ser så där lite viktig ut..tänk er sedan dräkt, klackar, smink och frisyr.. då kommer jag förmodligen se ut som vilken vass normativ buisnesskvinna som  helst. Ha ha, låter verkligen som mig – men allt är under utveckling, så även jag…och även Fantomen byter skepnad när det behövs. Förmodligen är det det jag gillar när jag tänker efter – kontraster. Nåväl, det som ändå tilltalar mig mest med mitt nya attribut är att jag har bestämt mig för att se dom som metaforiska. Det är dags att se nu. Inte bara titta utan se. Det är ett begrepp jag myntat här hemma. Att inte bara titta utan se. Har ni själva varit med om det? Det syftar till när någon (ofta i stress) öppnar en låda och inte hittar det den ska, eller öppnar kylskåpet tre gånger utan att för den skull notera vad som var där inne och sedan få lov att öppna det en fjärde gång. Känner du igen dig? Att du inte ser det som är rakt framför näsan fast du tittar…
Sambon brukar envist hävda att han visst tittat ordentlig när jag frågar – om jag sedan kollar i samma låda kan det hända att jag ser det han letar efter direkt. Att titta utan att se. Du kan ha dina ögon riktade mot något men det är din närvaro som påverkar vad du ser. I stress kan du titta på mycket saker…utan att se. Det är därför du är så förskräckligt dålig på att hitta saker när du är stressad. När du springer omkring och bara yrar. Du tittar men ser inte…Så – mina nya brillor ska skingra dimmorna och hjälpa mig att se färger igen. Inte en tråkig gråskala utan klara starka färger. Bort med det suddiga och otydliga. Brillorna ska hjälpa mig se stegarna som står lutade mot varje hinder. Glasögonen får symbolisera min förmåga att se vägen som hjärtat pekar ut. Att våga se och inte bara titta. Då ökar oddsen markant för att hitta skylten, skylten som det står hem på…

Ser eller tittar du? Hinner du läsa skyltarna eller kör du för fort? Är du på rätt väg i livet? ….är det månne dags för glasögon för dig också…hellre glasögon än att åka i blindo i alla fall tänker jag. Jag styr mitt öde ingen annan..

Önskar dig en färgstark sommar med klara tydliga detaljer!

Kram

…och apropå glasögon, läs nedan..

Att välja ett magiskt liv

IMG_0551Mitt nya smarta jag

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top