Skip to content

Stress No4: Tårar och danska läkare


Jag tittar upp från tår och snorpappret och tar ett djupt andetag. Den danska mörka läkaren lutar huvudet på sned, ser på mig med varma ögon och säger mjukt: Det kanske inte är den självbilden du har av dig själv va…att inte orka..men vet du, det är mänskligt och mycket bättre än att bara fortsätta bita ihop.  – Men jag orkar alltid, alltid, alltid….jag är stark! Läkaren fortsätter: Att ge efter är ibland att vara stark..du är stark fast det kanske inte känns så nu …
Å så är det dags igen..uuuuhhsnörvel... tårar och snor i en salig blandning. Jag inser att jag är totalt svältfödd på att bli sedd och lyssnad på, och att få förståelse och empati för vad jag egentligen gått igenom på min nya arbetsplats. Hade det varit möjligt hade jag bara kurat ihop mig i knät på läkaren och bett honom hålla om mig. Nu är jag dock så pass i mads_mikkelsen_99mitt sinnes fulla bruk att jag inser att det så klart inte är speciellt passande. Hade jag följt min första impuls hade dom med säkerhet gett mig en vit tröja med väldigt långa armar och sedan eskorterat mig till en av de närliggande avdelningarna i stället. Phu, sansar mig och torkar tårarna. Den gudomlige danska läkare lägger ena benet över det andra, knäpper sina stora händer i knät och lutar sig fram. Han fortsätter: Om du visste hur många kvinnor som kommer hit mellan 35-50 som kämpar med samma känslor som du. Jag träffar dom hela tiden…here we go again då..gråter lite till då…jamen då är det ju ett systemfel, så ska det ju inte vara, det är ju sjukt bölar jag vidare. Den danska vänliga brytningen fortsätter: – Arbetsplatser kan vara sjuka…det betyder inte att människan är det. I bland är det friskast att bryta ihop, säger han. Snygg och klok. Hade jag varit singel hade jag tvingat honom till altaret och sedan promotat honom till statsministerposten.
Att gråta inför främmande människor är nytt för mig. Jag har gjort det många gånger de senaste veckorna, helt galet! Kollegor,chefen, läkare, kuratorer, you name it. Förra året var det bara sambon som fick se mina tårar och höra sanningen från min arbetsdag. Tur att han fanns där, tack vännen – du slår varje dansk läkare!  Men nu är alltså tårfördämningen bruten så nu gråter jag hej vilt…skönt men väldigt väldigt annorlunda. Oj vad jag verkligen får möta mig själv! Dock känner jag att tårarna börjar sina. Stressgiftet börjar sakta sakta försvinna, befrielse..bort, bort bort med det! Syre! Jag gillar ju så mycket bättre att vara glad än ledsen men inser att livet behöver rymma båda. Utmaningar kommer för att visa oss något och däri lägger jag min tillit i detta nu. Att se svårigheten som en gåva som låter mig växa.
Gråter du när behöver eller blir du bara arg och biter ihop? Blir du bitter, missunnsam eller våldsam istället?…då tror jag faktiskt att det är bättre med tårar för livet ska inte levas i kamp..Tårar transporter bort avfall och rensar upp kanalerna så att hög energi kan flöda…så är livet mening att levas! I sann glädje, omsorg och humor. Och allra bäst i kärlek…utan det är allt annat betydelselöst.

Önskar dig massor av kärlek och skratt. Se till att hamna i miljöer där du får växa. Du är

värd det…och annars måste du våga gå…Ditt liv just nu, mitt liv just nu. 

Det är väl idiotiskt att inte göra

det bästa av det va…

kram

 
 

This Post Has 8 Comments

  1. Du är en så otroligt härlig människa som jag många gånger känner igen mig i, tack för att du vågar dela med dig av det många av oss känner. Här kommer en bamsekram.

    1. Men åh, tack för dina ord. De värmde mig ända in i hjärtat. Jag tänker att ”här är jag”…jag tror att världen blir lite bättre om fler vågar visa sig utan alla lager av masker…och vågar jag, kanske fler vågar..det kallas ju livet…och det är meningen att det ska levas! Vi ses om några veckor! Kram fina du!

    1. Tack för dom orden…visst är det galet att det ska behöva bli så, galet..sjuka organisationer skapar människor som mår dåligt…där har Sverige generellt något att bita i, verkligen! Se till att inte hamna där igen…det är inte värt det! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top