Skip to content

Att dansa i stormen…


Du har stått mitt i stormen. Farit fram och tillbaka med ett ständigt brus i öronen.  Du har slagit i luften och vrålat i motvind. Stundtals har du tagit i från tårna för att ditt ord ska höras men motvinden har varit starkare. Orden har tvingats tillbaka ned i halsen. Du tvångssväljer och hoppas att det inte gör något. Fast det gör faktiskt något. Jag lovar. Jag vet. Du spricker. Hur gör du, tvångssväljer du dina ord och struntar i att stå upp för det du tror på? Hur får det dig att må när du gör det?
En annan viktig faktor är mottagaren. Ord som inte blir lyssnade på är just bara sammansatta bokstäver. Ord från hjärtat som blir ignorerade, både av dig själv men även av andra, gör att du går sönder en bit. Du förnekar dig själv. Och för varje gång det sker är risken stor att du till slut tystnar helt…för det spelar ingen roll. Men ord från hjärtat spelar roll, de betyder allt och bör aldrig någonsin tvingas tillbaka i svalget. Att bara fylla på utan att frigöra utrymme skapar ett tryck som förr eller senare gör dig sjuk. Helt logiskt eller hur! Tystna inte fina du!
 
IMG_6975Det har stundtals blåst så hårt att du bara vill ge upp. Lägga dig platt. Gå tillbaka till vakuumet i stugan. Att få tyst på bruset i huvudet och slippa ögon som tåras av hård vind. Att krypa tillbaka. Att resignera. Att anpassa sig för att få lugn och ro. Att få vara en del av det normala. Att få vara som alla andra. Det är lockande. Men du är inte som alla andra. Det är ingen. Du är unik precis som varje annan person. Unik. Att krypa tillbaka är kortsiktigt, det skulle varje meteorolog hålla med om, för det kommer alltid nya stormar. Om du hela tiden kryper tillbaka så fort det börjar blåsa har du inte lärt dig ett skit. Du kommer göra om samma misstag igen. Du kommer skrika i motvind. Du kommer ytterligare en gång slå dig trött mot en motståndare som är dig övermäktig. Du kommer att fällas till marken. Igen. Inte på grund av stormen, utan på grund av hur du hanterar den när den kommer. Du kan inte stoppa en den men ditt sätt att hanterar den när den dyker upp kan du ständigt arbeta på. Att lära dig känna igen tecknen innan den eskalerar. Och lita på dessa tecken.  Att lära dig dansa i stormen kommer ta dig längre än att aldrig våga lämna stugan.  Stormar kommer. Livet är inte en stilla bris med klarblå himmel. Livet är inte att ständigt sitta inne mellan fyra väggar. Livet är blåsigt, men lika säkert som amen i kyrkan så kommer vinden mojna och plötsligt hörs dina ord igen. Upprättelse. Dina ord har fått en mottagare. Du skrek inte förgäves även om det dränerade dig.  
 
img_9688Jag har stått mitt i stormen. Galet vilken höst jag haft. Sorg. Ilska. Besvikelse. Men äntligen kommer lugnet. Inte för att stormen avtagit utan för att jag själv valde att gå åt ett annat håll. Nu är det över på riktigt. Så sorgligt men nödvändigt. Jag valde stigen i lä från berget. Den är vacker och vinden svag. Sinnesro men absolut inte ”a walk in the park”. Stigen under mina fötter är både krokig, guppig och stundtals väldigt brant. Och i ärlighetens namn vet jag inte ens vart den slutar och ändå känns det så mycket bättre än vad det gjort på länge. Jag har proviant för flera månader så det löser sig och börjar det blåsa igen så vet jag att jag överlever. Tillit till mig själv. Vi styr inte stormarna och tur är väl det. Ett ständigt stiltje har aldrig tagit en seglaren över Atlanten.
Är du rädd för blåsten? Väljer du alltid att stanna inne vid minsta väderskiftning? Om det känns bra är det rätt för dig. Men skaver en längtan om att våga öppna dörren och ta ett kliv ut kanske du ska lyssna på den känslan? Och om du ständigt sväljer dina egna ord, sluta! Det kommer ta död på dig… fysiskt, mentalt, själsligt..och till slut vet du inte ens vem du är. Du är värd bättre eller hur…
 

So play with fire. Dance in the storm…..and never let go av det som är Du!

Ta hand om dig. Kanske ses vi på berget.

Det hade jag tyckt vara kul!

Kram unika

DU


 
 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top