Skip to content

Repeat good things…


…and let the bad ones burn. Det luktar Bali. Redan på flygplatsen känns doften igen även om det är 20 år sedan jag var här. Speciella rökelser. Märklig hur systemet reagerar igenkännande efter så lång tid. Den här gången positivt men det fungerar lika med alla minnen, även de tråkiga. Medvetna och omedvetna minnena skapar våra framtida upplevelser.
Det är en viktigt vetskap för det innebär även att vi  kan formatera om det som inte gynnar oss…känslor, tolkningar och perspektiv som begränsar. Som får oss att må dåligt. Det går. Men det är en utmaning, för människan är trygg i det hon är van vid hur illa det än är. Det är också bekvämt att stanna i sin föreställning. Det kräver minst jobb.Perfekt för den lata att bli vid sin läst. Jag har själv vissa övertygelser som mest är vägen,  jag jobbar med att eliminera dom. Mitt jobb att göra.Viktigas är medvetenhet. Är man medveten kan man göra aktiva val.  Jag vill göra något..eller…Jag är inte beredd att ändra något. Har du bestämt dig för att du inte vill ska du inte heller förvänta dig att andra ska slå knut på sig för att hjälpa dig. Beslutet är ditt! Människor som år efter år gnäller över same same utan att försöka ändra något behöver du inte lyssna på. Be dom vänligt men bestämt att göra något eller hålla tyst. Störst utmaning är omedvetna blockeringar eftersom dessa inte är synliga. Dom finns men du vet inte varför. Omedvetna blockeringar kan var att du är rädd för vatten.  Att en viss doft får dig att må illa.  Gallskriker så fort du ser en fjäril.  Du vågar inte köra bil eftersom din pappa sa att kärringar inte kan köra. Du väljer partners som behandlar dig illa för du tror inte att du är värd bättre.  Du har svårt att säga nej. Blir alltid toknervös vid förändringar.  Du gråter aldrig för det gör inte riktiga män. Du tycker invandrare är kriminella för det gjorde morfar.  Du är mörkrädd för något du upplevde som tvååring. Glöggdoft ger dig obehag eftersom du brände dig på kastrullen som barn. Du upplever heltäckningsmattor obehagliga för att du fastnade i en garderob när ni lekte kurragömma. Du får panik i fulla bussar eftersom du tappade bort din pappa i en och så vidare, ni förstår poängen. Allt ovan är pålagor du bär på. Du föddes inte med spindelrädsla. Det är inte genetiskt. Det innebär att dessa saker även går att ta bort om de begränsar ditt liv. Hinder i energibanor är aldrig bra. Du är som vilket batteri som helst. Mest kraft har du när allt flödar som det ska…
 
Knutar i vårt system gör oss sjuka. Jag har precis avslutat ett Yoga Retreat på Bali med ( http://inspiroyoga.com ). Att i en kärleksfull miljö utöva yoga är ett fantastiskt sätt att lösa upp knutar som hindrar energibanor i kroppen. Både de medvetna och de omedvetna. Det händer att människor börjar gråta under yoga. Att de plötsligt känner hur tårar rinner utan att veta varför. För vissa ett lyckorus i att helt plötsligt vara i nuet och se sig själv precis som den de är. För andra kan en knut försvinna som funnits i massor av år och plötsligt flödar energin fritt. Att vi är ett energisystem ses inte längre som flummigt, det är ett fakta – då blir det även väldigt logiskt att förstå vad som händer när obehagliga känslor fastnar i kroppen och stoppar flödet. Det blir som vilken igenproppad trädgårdslang som helst – tillslut går den sönder. Finns mycket mer att skriva om olika perceptioner och tolkningar. Jag får återkomma i ämnet.. Men nu vet du lite hur det funkar. Kanske har du någon issu som begränsar dig som du vill bli av med. Det går. Goda minnen ska repeteras ofta. Dåliga ska däremot skrivas ned på ett papper som sedan viks till  ett pappersplan och sedan kastas in i elden. Att låta en vacker eld förinta dina mardrömmar och hinder är effektfullt. 

Balis rökelser är bra minnen för mig,  både då, för 20 år sedan men så även idag. Den doften kommer alltid betyda en go känsla för mig. Det minnet behåller jag, medan jag förtränger minnet av en vääääldigt lång flygning…

 
 

Namaste

kära vänner

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top