skip to Main Content

Bli din egen regissör


Helt ärligt är det inte alltid bekvämt att vara sin egen regissör. Jag vet. Jag har rewritat ganska mycket under de senaste åren. Spännande. Läskigt. Nervöst. Ångest. Virrigt. Men aldrig någonsin en känsla av meningslöshet eller likgiltighet. För när du själv håller i pennan känns allt viktigt. Obekvämt som attans, absolut, men aldrig i närheten av skavet som en offerkofta förgiftar dig med. När du tar ansvar för manuset du lever i är det som att tända lampan i spökhuset. Ljuset gör att spökena försvinner. Medvetenhet och ansvar förvandlar offerkoftor till mysiga hoodies. 

Att undersöka funderingar som poppar upp i huvudet är att ta sig själv på allvar. Vuxna behöver bejaka sin nyfikenhet på sig själv mer. Nyfikenhet är nämligen en fantastisk egenskap som fungerar som bromskloss för meningslöshet.  När vi ser på oss själv ur ett undersökande perspektiv skyddar vi hjärtat från likgiltighet. Vi ökar vår förståelse för oss själva och det blir lättare att synliggöra saker som vi kanske behöver ändra på för att må bra. Medvetenhet. Självkärlek. Att inte vara rädd för det vi kanske hittar. Att låta frågor som; Varför är jag här? Hur vill jag leva mitt liv? Vad är viktigt för mig? Och varför är just det viktigt för mig? …få ta plats. När vi undersöker våra funderingar lustfyllt är risken mindre att vi blir en tickande bomb som tillslut briserar. Eller att vi bara slutar leva. Never mind. Att ständigt arbeta preventivt med tankar och känslor borde vara lika naturligt som att gå till gymmet. Att själva regissera vår huvudroll så att vi blir nominerade till en Oscar är vårt eget jobb att göra. Mitt jobb. Ditt jobb.
Att lägga sina pengar på sin egen inre utveckling är en investering som borde vara lika självklar som att köpa en ny soffa men tyvärr är vi inte där än. Varför har jag många funderingar kring men jag vet att det kommer se helt annorlunda ut om 10 år. För vi behöver prioritera annorlunda. Vi behöver börja träna på att lyssna på oss själva. Vi behöver finna modet att göra annorlunda redan nu. För din skull. För alla andra skull. Och för moder jords skull. Går vi emot våra värderingar för länge blir vi sjuka eller likgiltiga. Är vi på fel ställe i livet behöver vi agera.  Är det inte dags nu att våga ta dig själv till nästa nivå? Visst finns det väl mer i livet du funderar på? Visst tror du också att det egentligen går att välja annorlunda eller?

Den viktigaste resursen du har att förvalta är dig själv. Fina vackra du, kom på kurs med mig och skala bort alla lager som skymmer ditt strålande inre. Jag väntar och längtar!

 

Läs om kursen på:

Föreläsningar & kurser

Back To Top