Skip to content

Att träna ett starkt mindset

Att vara stark från insidan innebär att du inte förnekar din sårbarhet. I stället välkomnar du den som en del av dig. Att vara stark från insidan innebär att ryggen är rak även när livet stormar. Att vara stark från insidan innebär att du vågar be om hjälp men aldrig någonsin frånsäger dig ansvaret över livet du skapar. Att vara stark från insidan innebär att andras framgångar glädjer dig och inspirerar. Min son har myntat ett fint uttryck. Bara för att någon blir sämre betyder det inte att du har blivit bättre. Ett klokt uttryck. Din resa är din och det är för din skull du bör vårda din utveckling med omsorg. 

Att vara stark från insidan innebär att du älskar dig själv fast du ibland inte lyckas med det du föresatt dig. Att vara stark från insidan innebär att du ibland gråter, svär eller skrika över misslyckanden men du kommer aldrig någonsin låta dom hindra dig från att försöka igen. Att vara stark från insidan innebär mod att låta hjärtat synas trots ärren som sitter där. Att vara stark från insidan innebär att du har förmågan att vara medmänniska utan att ständigt kalkylera med vad som ska komma tillbaka till dig själv.

Att vara stark från insidan innebär att du vågar se saker ur flera perspektiv utan att tappa bort dig själv. Att vara stark på insidan innebär att du har förmågan att byta åsikt utan prestige. Att vara stark på insidan innebär att ta ansvar och våga säga förlåt. Att vara stark från insidan innebär att du vågar skina som den fantastiska skapelse du är utan att ta glansen från någon annan. Vi har alla ett ansvar att bära vår egen gnista. Desto fler som skiner desto ljusare värld får vi. Att vara stark från insidan innebär även att du mitt i mörkret har tillit till att ljuset kommer åter.  Att vara stark från insidan innebär tillit till livet. Tillit till dig själv. Och tillit till att det goda alltid är större än det onda. Alltid.

Att vara stark från insidan innebär att du står upp för dina tankar fast du riskerar att hamna utanför. Att vara stark från insidan innebär att du vågar prata om det som behöver pratas om. Att vara stark från insidan innebär att du har modet att lyssna på hjärtat och säga stop när det skriker. Att vara stark från insidan innebär att du är snäll. På riktigt. Mot dig själv. Och andra.

Att vara stark från insidan är en ständig träning. Och hemligheten är precis som vid vilken annan träning som helst. När du skapar kontinuitet och upprepning växer styrkan. Både i biceps och hjärtat. Och starkast blir du när du lyckas kombinera utsidan med insidan. Du är båda. Du behöver båda. I fredags morse kl 6.00 stod jag uppställd för militärträning i en vacker soluppgång omgiven av kraft, glädje och energi. Att suga upp allt det magisk i hjärtat och blanda det med svett, smuts och skratt innebär en holistisk träning. Mina muskler får arbeta. Min disciplin tränas. Mitt ansvar mot en grupp som förväntar sig att jag ska vara där växer. Men framför allt visar jag att jag tar mig själv på allvar. Jag är viktig.Jag behöver ta hand om mig! Jag är värd det!

Att börja dagen med insikten om detta är en fantastisk start. Att börja dagen i energi. Här finns det mycket kvar att göra. Irriterade kollegor och kluriga utmaningar hanteras definitivt lättare när både styrkan på insidan och utsidan fått sig en boost på morgon. Här har många arbetsplatser en del att jobba på. Här har många ledare en del att jobba på. Men jag tror att det går. Bara för att du en gång klev in i tunneln behöver du inte stanna där. Kom ut. Bygg dig stark. Från insidan och ut. Det går! Vad kan du börja göra annorlunda redan idag? Eller hörde jag möjligtvis en liten ursäkt där nu. Nej, det var väl fel. För visst tar du dig själv på allvar? Hoppas det. Du är det mest magiska du någonsin kommer äga. Ta dig själv på allvar. Med humor och kärlek. Då blir det bra!

Vi börjar nu, visst?

kram

 

Back To Top