Skip to content

Är du på rätt bana?

Det är nämligen viktigt för din hälsa och livskvalité att det är ditt eget lopp du springer. Det är till och med viktigare än vilken fart du håller om du vill bli en sann vinnare i det som kallas livet. Fråga dig själv – lever jag som mitt hjärta vill? Är svaret JA, grattis du är på rätt bana, tjohoo, lyllo dig! 

Om du däremot tvekar med svaret kan det vara anledningen att sakta ned så du hinner tänka. Tid att reflektera. För inte vill du väl springa Stockholm maraton om ditt eget lopp egentligen pågår på fjället, i skidspåret eller på dansscenen eller hur?

Samhället har lagt mycket tid på att effektivisera. Allt rusar fortare. Jag hinner inte är den moderna människans mantra. Jag hinner inte. Men vad är det vi inte hinner egentligen. Att komma ikapp oss själv. Hitta rätt spår. Hitta rätt lopp. Borde inte det rimligtvis vara prioritering nummer ett tänker jag. Vad jag menar är att det inte spelar någon roll om du korsar målsnöret först om du springer på fel bana. Var loppet dina föräldrars, samhällets, ekorrens, din partners eller kompisens kommer du aldrig på riktigt känna dig som en vinnare i alla fall. To walk your walk är viktigare än att springa någon annans hundrameterslopp. För guldmedaljer runt halsen kommer aldrig någonsin kunna ersätta din känsla av meningsfullhet. Din känsla av att ha hittat hem. Och säg är inte det viktigast av allt ändå.

Du kan vinna tio, hundra eller tusen lopp men om hjärtat vill vara någon annanstans får meningslöshet lätt fäste och den kära du, går inte att springa ifrån. Meningslöshet botas bäst genom reflektion, medvetenhet och till sist handling och förändring. Tough shit, jag vet, jag vet, det hamnar i ditt eget knä igen. Men så länge du låter andra serva dig med startnummer, tider eller anmälningsdatum kommer du aldrig kunna veta säkert att du är på rätt plats. Jobbet är ditt att göra vännen.

Så vad vill du? Tänk stort, tänka med hjärtat. Och vet du, i ditt eget lopp behöver du inte ens springa fort för ingen annan kommer spräcka målsnöret. Det är ditt lopp och där finns bara en vinnare! Du kommer alltid vara vinnaren i ditt eget lopp så stressa inte ihjäl dig vännen. Andas. Sinnesro. Frid. Låter det inte skönt.

Är du osäker vid nästa korsning, sakta ned och känn. Lyssna på vad kroppen säger för den känner dig bättre än någon annan.  Kanske ska du våga ta en annan väg ändå. Jag lovar. Det är värt varje ansträngning och svettdroppe så sluta rada upp tusen ursäkter nu. Du kan hitta vad du vill om letar. Att snöra på sig skorna är en bra början, se så, ge dig iväg nu innan du ångrar dig…

För mig är du alltid en vinnare!

Kram

 

 

 

Back To Top