Skip to content

Vägra vara kuttersmycke…

När man anställer en välutbildad person med erfarenhet för uppdragets olika komplexitet och betalar en lön på över 36 000kr i månaden är det mycket underligt att man sedan väljer att inte lyssna på denna person. Borde inte någon varit nyfiken. Nu fick jag i stället höra bakvägen att vissa irriterade sig på att jag ibland sa..”På min förra skola gjorde vi så här”..märkligt beteende. Ett resursslöseri i mina ögon.
– Det här skulle ni ha killar, säger rektorn och slänger fram min lärarlegitimation på bordet vid anställningsintervjun! Där och då trodde jag att han värdesatte min kunskap och kompetens. Legitimationen är liksom inget papper inköpt på Clas Ohlssons. Inget av mina examina eller yrkesbevis har jag bara fått på posten. Jag har ansträngt mig. Jobbat hårt för varenda en av dom.  Jag har funderat mycket på det där, varför jag blev anställd om man ändå inte tänkte lyssna på mig. Jag är alltså en av få yrkeslärare med lärarexamen om 180hp och har även lärarlegitimation, en Magisterexamen inom praktisk filosofi och en massa andra spridda högskolepoäng också. Jag är välutbildad inom måleri med både gesäll, mästarbrev diverse stipendier och en dekorationsmåleriutbildning på ett år finns också. Jag har tre års erfarenhet från en annan skola i Stockholm. Jobbat med rehab av unga kriminella killar. Jag har drivit måleriföretag i över 10 år och gjort en himla massa annat som gett mig kompetens och kunskap, hälsopedagog, NLP utbildningar, coach, missbruksvård you name it. Vad trodde rektorn när han anställde mig, att jag bara skulle vara ett passivt kuttersmycket längst fram. Bara falla in i allt som redan var eller?  Tyckte han att jag verkade vara en person som nöjer mig med att sitta och  vara söt. Skulle inte tro det va!  Jag vill jobba. Jag tycker om att jobba. Jag vill utveckla. Jag vill ro  båten, hissa segel och få alla att drömma om destinationen. Jag vill laga läckan, byta åran och maximera fartygets potential. Och jag vill få alla att ta ansvar och jobba tillsammans. Mitt CV styrker dessa karaktärsegenskaper ganska tydlig tycker jag. Första terminen gav jag flera förslag på vad som skulle kunna förbättras både utifrån vad jag själv såg men även vad jag hörde mina kollegor prata om. Jag fick ingen respons överhuvudtaget. Bara tystnad. Det hade till och med varit bättre med ett nej än ständigt denna tystnad. Jag har aldrig känt mig så fast i ett system som jag väldigt fort konstaterade inte var som det skulle. Som ett fastspikat kuttersmycke längst fram på en sjunkande båt satt jag och såg alla läckor där vattnet sipprade in utan att kunna göra något – för ingen lyssnade fast jag ropade högt!
tumblr_nn7h86dBr81qzfmh5o1_r1_500Nä vet ni vad,  jag har aldrig varit någons kuttersmycke och kommer heller aldrig bli det. Tyvärr tror jag att jag fått mer gehör om jag varit en välutbildad man 50 plus eller det hade nog räckt med man till och med, välutbildad är jag ju redan men något könsbyte har jag inte inplanerat närmsta tiden så det är bara att packa väskan. Tragiskt eller hur! Jag tror på en seriös gymnasieutbildning även inom yrkesprogrammen. Det är därför jag utbildade mig till lärare. Rektorn ville tydligen något annat eftersom han aldrig lyssnade vad jag än berättade om. Det hände aldrig något!
Jag hade en bra lön som jag var beredd att arbeta hårt för, vilket jag i och för sig gjorde men med helt fel saker. Trampa trampa vatten, trampa trampa vatten täpper inte igen några läckor.  Min arbetsgivare kan erbjuda mIMG_2387ig 10 000 mer i månaden, utan total förändring väljer jag att gå i alla fall. Pengar är viktigt till en viss gräns sedan är det inte värt ett skit. Jag vill kunna göra mitt arbete bra. Vara stolt! Jag vill utvecklas, skratta och känna god energi på en arbetsplats. Framåtanda, ärlighet, innovation. Mod, ansvar och kärlek. Dessa arbetsplatser finns. Dessa arbetsplatser skapar vi alla tillsammans. Utan det mesta av det här kan du erbjuda mig vilken lön som helst. Jag kommer tacka nej. Det är en av lärdomarna jag tagit till mig.  Men kan du ge mig det andra då kommer du få mig till 100 procent och lite till. Ja, så varför anställdes jag då egentligen. Kanske för att det såg bra ut på pappret med en legitimerad yrkeslärare? Det är den enda förklaringen jag kommer fram till med tanke på att jag aldrig fick något gehör – förutom när jag till slut fick ett psykbryt förstås. Att bli ombedd att inte arbeta så ambitiöst passar inte heller mig. Kanske trodde chefen att han hade all tid i världen. Men vet du, det har inte jag, livet är här och nu, its not a rehersal, my precious precious life pågår just nu hela tiden. 

Vägra vara boat bunny – alltid!

Du är värd mer än så, jag är värd mer än så och har du en kapten som inte fattar det, move on, det finns andra skepp och andra kaptener. Hello future, nu är jag redo för dig, äntligen!

Brother we can do some or we can do none
Ignorance is similar to a loaded gun…

 

”What if God told you
To write a masterpiece?
Would you tell ’I’m you couldn’t read?”
There’s only one life
It’s right here, it’s right now
What is pain
Do you really wanna live this way?
Do you really wanna live this way?
Only one life
It’s right here, it’s right now
What is pain
Do you really wanna live this way?
Tell me do you wanna live this way?
”Wise men say
Life is what happens
While you’re busy making plans
Life’s not a rehersal
Gotta live it while you can
And getting a second chance
Is my blame and circumstance
Is that what men in the mirror
Read it and chase for answears, hey!
I could have defended me and the best
My family’s car crashed
My brother fall getting stucked
Perhaps then, turn up the van and loosing my day
Shaking that our glass reverse to stand back
But the wheels on the bus keep rolling
Rolling all goin’ aint nobody really knowin’
It’s just flowin’ a moment that
Can’t be gone and admit it
So you gotta give heart
Never be timid, ahhh”
There’s only one life
It’s right here, it’s right now
What is pain
Do you really wanna live this way?
Do you really wanna live this way?
Only one life
It’s right here, it’s right now
What is pain
Do you really wanna live this way?
Tell me do you wanna live this way?
”Complaining bout misdemeanors
While millions of people starve
Rather spend money shoppin’ or sending gadgets to mars
Wintertime keep our cars in heated garage
For the homeless in the winter heat is just a mirage
I ain’t saying I can change the world
Rappin’ these bars but I can give a voice
Support the people and get involved
Increase the love decrease hatred
And the scars that too many of us
Carry all buried up in our hearts
Brother we can do some or we can do none
Ignorance is similar to a loaded gun
So don’t let it pop off or we’re all done
We’ve only got one”
There’s only one life
It’s right here, it’s right now
What is pain
Do you really wanna live this way?
Do you really wanna live this way?
Only one life
It’s right here, it’s right now
What is pain
Do you really wanna live this way?
Tell me do you wanna live this way?
”Your only got one life
And now we takes
Got ass for self”
Do you really wanna live this way?
”this way”
Only one life
It’s right here, it’s right now
What is pain
Do you really wanna live this way?
”this way”
Do you really wanna live this way?
”this way”
Only one life
It’s right here, ”right here”
It’s right now, ”right now”
What is pain
Do you really wanna live this way?
”this way”
Tell me do you wanna live this waaay?
”Think about it.”

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top