skip to Main Content

Den härliga sommarångesten…


Allt ska prickas in till fullo. Sol och värme. Den perfekta semestern är här. Nu ska vi ta igen allt vi missat under resten av året när livet rusat fram. Upplevelser, byggprojekt, grillkvällar. Hemmagjord saft i fina glasburkar med handskriven etikett. Mat och dryck i överflöd. Ljusa kvällar utan ångest att natt blir morgon. Den årliga släktträffen ett måste fast farbror Bosse alltid blir full och obehaglig.
Vi far land och rike runt för att hälsa på fastrar, kusiner och bryllingar. Vi unnar oss glass i stora lass och dagliga drinkar. En öl här, en öl där. En del är halvfulla hela semestern. Du sköna ledighet. Skärgård, röda stugor och mystiska skogstjärnar ska bota stress och dåliga relationer. Äntligen finns tid till varandra. Samtal. Kärlek ska spira och allt man missat under året ska tas igen. Nu blir det åka av minsann, här ska liggas som aldrig förr för när hösten kommer drabbas vi åter igen av återkommande migrän. Vi ska vara tillsammans till absurdum fast alla familjemedlemmar har olika intressen. Hela semestern. Du åker med på diverse utflykter fast du helst vill läsa under korkeken när du är ledig men saknar modet att stå upp för det. Nåväl lite väl cyniskt, jag kunde inte låta bli, inget fel med hemmagjord saft i glasburkar och släkten gillar jag ju också. Och vem gillar inte skärgården eller mystiska nattdopp. Jag älskar det. Glass också för den delen. Men det är viktigt att inte glömma bort sig själv i sommarprestationsångest. Gör saker från hjärtat för andras skull, men glöm inte bort din egen längtan. Gör många saker. Men gör även ingenting. Mest av allt, sätt agendan för nästa år. Sluta lev för några veckor om året. Gör en plan för att leva året runt. Ett år är trehundrasextiofem dagar och sommaren nittiotvå. Tänk om vi klarade av att ha lite sommar i sinnet året om. Då hade vi botat den återkommande stressmigränen.
Jag ska fasiken prova. Det blir inte bara hemmagjord saft i år utan även sommaren ska tappas på burk, jajamen! I en vacker glasburk ska jag konservera sommarfavoriterna för att kunna tulla lite när mörkare årstiden nalkas. Det här kommer bli hur bra som helst känner jag.

Vilken sommar, nu blir det åka av. Här ska både göras ingenting och göras massor. Och bada. Och wakeboard. Och ja vatten överhuvudtaget. I like very big! Bloggen får också lite sommarledigt så vi ses om typ några veckor sen så, sen är vi igång igen med nya agendor och funderingar.

Skapa dig en underbar tid

kram

Hela tidningen kan läsas på:

Hem

 

Back To Top